Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Καναδά και Χρ. Χασιάκου

Το Σάββατο, στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του οικισμού Μακρυκάμπου της Τοπικής Κοινότητας Λεπιανών, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος (Αθανασούλας), ο οποίος γεννήθηκε το 1936 στον οικισμό Μακρυκάμπου.
Συνλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Άρτας κ. Ιγνάτιο, τον Πανοσιολογιώτατο κ. Θεολόγο και τους Ιερείς Σπυρίδωνα Σιάχαλο και Κωνσταντίνο Μπούρη.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, με την ευκαιρία αυτή, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά και σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στο fb: “Έχω παρευρεθεί και άλλες φορές όταν έρχονταν στον Άγιο Νικόλαο να λειτουργήσει μία φορά τον χρόνο και να τελέσει μνημόσυνο στους γονείς του και τους συγγενείς του που έχουν πεθάνει. Μου έκανε εντύπωση το περιεχόμενο του κηρύγματός του και η απλότητα του λόγου του. Με ωραίο παράστημα με ήρεμη, μειλίχια και σταθερή φωνή απευθύνθηκε στο πλήρωμα της εκκλησίας και μας μίλησε για την καθαρότητα του σώματος και της ψυχής και την ταπεινότητα.

Μετά την λειτουργία και το Τρισάγιο στο Νεκροταφείο του Μακρυκάμπου όλοι κάθησαν στο καφενείο της Εκκλησίας για καφέ και μετά για φαγητό. Οικοδεσπότης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ήταν ευδιάθετος και στοργικός.
Μίλησε για την περίοδο της ζωής του που υπηρετούσε στην Μητρόπολη Άρτας. Θυμήθηκε μία περιοδεία που έκανε στα ορεινά της Άρτας ως κατώτερος κληρικός που συνόδευε τον Δεσπότη Άρτας – εκείνης της εποχής, ο οποίος πήγαινε καβάλα στο άλογο και οι της συνοδείας του πεζή. Τον περιμένουμε να μας ξαναέρθει”, καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος.