Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Με στόχο την ευταξία στην πόλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας.Η πρωτοβουλία ήταν του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, και στη σύσκεψη εργασίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας, κ. Γεώργιο Βασιλείου και αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, ενώ στο τραπέζι τέθηκε η σύσταση Μεικτού Κλιμακίου Περιπολίας μεταξύ της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας
Στην ατζέντα των θεμάτων που τέθηκαν μεταξύ άλλων ήταν τα εξής:
Θέματα στάθμευσης, κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, τον έλεγχο της κίνησης οχημάτων και δικύκλων στους πεζοδρόμους της πόλης, θέματα ηχορύπανσης και μικροπαραβατικότητας.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές. Θέλουμε με την συνεργασία όλων και την αύξηση των περιπολιών, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μας, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Προληπτική ιατρική και οδοντιατρική υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων
O Oργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα πραγματοποιήσει δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για τα παιδιά και τους μαθητές τoυ Δήμου της Άρτας υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων. Η μονάδα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα τοποθετηθεί έμπροσθεν του Δημαρχείου στη Περιφερειακή οδό και Αυξεντίου.
Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εξεταστούν δωρεάν από Παιδιάτρους, Οφθαλμιάτρους, Ωτορινολαρυγγολόγους και Οδοντιάτρους.
Το πρόγραμμα της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής έχει τη δυνατότητα από τις 8:30 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. να εξετάσει παιδιά από τα δημοτικά σχολεία και κάθε μέρα από τα σχολεία μπορούν προσέρχονται 30 με 35 παιδιά. Τα παιδιά θα προσέρχονται στο χώρο της μονάδας με την συνοδεία των δασκάλων τις ώρες που θα έχει κανονιστεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τις 13:15 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. θα ορίζονται ραντεβού από τους ενδιαφερόμενους πολίτες για παιδιά έως και 17 ετών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας και Αθλητισμού – Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμο Αρταίων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2681362160 κα Μωραΐτη Σοφία και 2681362161 κα Αικατερίνη Παπαϊωάννου και ώρες 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.
Η δράση απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.
Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς, ή τους κηδεμόνες.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς και κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί δελτίο μόνο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Εκδήλωση: Πολιτιστική Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία
Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUENGL και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης, σας καλούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 08:30 σε μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Πολιτιστική Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τους Ευρωβουλευτές της GUENGL, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού CULT καθώς και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας (European Disability Forum).
Αφορμή για την εκδήλωση, αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα μετά από δεκαετίες αναπηρικού κινήματος, άτομα με αναπηρία αποκλείονται συστηματικά από την πρόσβαση σε πολιτιστικές πλατφόρμες, προϊόντα και υπηρεσίες. Δυστυχώς η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς ούτε το πρόβλημα ούτε τις ίδιες τις ρίζες του.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια να επισημανθούν τα προβλήματα σε δημόσιο επίπεδο και να υποβληθούν συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις δίνοντας το λόγο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, καθώς και σε καλλιτέχνες, πολιτικούς, τεχνοκράτες αλλά και ακαδημαϊκούς.
Πέραν των παραπάνω, η ημερίδα θα αναδείξει ήδη υπάρχουσες πρακτικές και ψηφιακά εργαλεία που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πολιτιστική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Ενημερωτική Εκδήλωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τους πολίτες των Ιωαννίνων
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου.
Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της ΕΚΕ για την πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και την πρόληψη υγείας, με ομιλητές επιστήμονες και ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού και της γαστρονομίας.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:
Προεδρείο: Ιωάννης Κανακάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας
Στέφανος Φούσας, τέως Πρόεδρος ΕΚΕ, Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας
Ιωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας.
Ομιλητές:
Εμπειρία από ασθενείς – η ιατρική άποψη: Ιωάννης Γουδέβενος-Χριστίνα Χρυσοχόου.

Η αξία της Μεσογειακής διατροφής: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Πώς να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά σας: Γρηγόρης Ρίσβας.
Άσκηση και υγιεινή ζωή: Πώς μπορούμε να τη βάλουμε στην καθημερινότητά μας: Έφη Άλπου.
Η δύναμη της θέλησης: Αντώνης Γ. Τσαπατάκης.
Η ψυχολογία του καπνιστή: Πέτρος Σκαπινάκης.
Οι ομιλητές θα εξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τα οφέλη που προκύπτουν από την πρόληψη υγείας.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Καθηγητής Παθολογίας κ. Μωυσής Ελισάφ.

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος
Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, κ. Θεόδωρο Παπακώστα και τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέα Οικονόμου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών, ενώ έμφαση δόθηκε και στα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα επισφραγίζοντας για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία από μέρους και των δύο πλευρών.

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννιτών με Μητροπολίτη Ιωαννίνων 
Γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν όλα τα θέματα της πόλης.
Ο Δήμαρχος εξήρε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη τονίζοντας ότι η εκκλησία συνέβαλε σημαντικά για να ανακουφιστούν συμπολίτες μας από τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης.
Τόνισε ότι η συνεργασία μέσω προγραμματικής σύμβασης του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» με τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας θα συνεχιστεί καθώς είναι προς όφελος των δύο ιδρυμάτων και κυρίως των ηλικιωμένων που εξυπηρετούν.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Μητροπολίτης υπογράμμισαν ότι η συνεργασία τους θα είναι συνεχής σε όλα τα επίπεδα.