Συνάντηση Δημάρχου Ν. Σκουφά με Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μια ακόμη σημαντική συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση ο οποίος επισκέφτηκε την Άρτα το προηγούμενο 24ωρο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού σε επιχειρήσεις του Δήμου Νικολάου Σκουφά, η κα Βαβέτση τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, του ανέλυσε τα υφιστάμενα προβλήματα, αλλά τόνισε και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή, τόσο για επενδύσεις, όπως επίσης και για τις προοπτικές ανάπτυξης σε διάφορους τομείς.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για αρχαιρεσίες
Με ανακοίνωσή του το ΕΚΑ καλεί τα μέλη του στις αρχαιρεσίες 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του
που θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες την Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Θα αναδειχθούν επίσης τα εξής όργανα: Τριμελείς Εξελεγκτική Επιτροπή και αντιπρόσωπος για τη Γ.Σ.Ε.Ε. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Άρτας, Μακρυγιάννη 40. ΄Εναρξη ψηφοφορίας στις 10 το πρωί Λήξη ψηφοφορίας στις 6 το απόγευμα. Οι αντιπρόσωποι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το ατομικό τους βιβλιάριο ασθενείας, και τα Σωματεία από τα οποία προέρχονται να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το ΕΚΑ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα παραπάνω όργανα θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Εφορευτική Επιτροπή την Δευτέρα 20/ Ιανουαρίου, και ώρα 8 το βράδυ στην Εφορευτική Επιτροπή.

Κλοπή σε μονοκατοικία στην Πάργας
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πάργας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία, που έγινε την 18/02/2015 σε χωριό του Δήμου Πάργας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ 
Θέμα η υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου που θα γίνει στα γραφεία της στα Ιωάννινα σήμερα Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι με θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς.

Διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου
Η Περιφερειακή ενότητα Άρτας ανακοινώνει τη διενέργεια δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου συνολικής κύριας χρήσεως τουλάχιστον τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων (400 τ.μ.) και διακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (250 τ.μ.) περίπου για αποθηκευτικούς χώρους, που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τουΤμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Άρτας για τέσσερα (4) έτη.Επισυνάπτεται ο διαγωνισμός.

Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.ΑΡΤΑΣ
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 διεξήχθησαν οι εκλογές του νεο-ιδρυθέντος Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Άρτας. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας και της διαδικασίας των αρχαιρεσιών συγκροτήθηκε το Δ.Σ του Συλλόγου η σύνθεση του οποίου είναι η εξής:
-Παπαποστόλης Γεώργιος: Πρόεδρος
-Κολιάτσος Κωνσταντίνος: Αντιπρόεδρος
-Δώδου Σοφία : Γραμματέας
-Νάκα Μαρία : Ταμίας
-Παπαϊωάννου Σπυρίδων: Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ξεκινά τη λειτουργία Προγράμματος Συμβουλευτικής. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους σπουδαστές του, σε ποικιλία θεμάτων που πιθανόν να τους απασχολούν. Σκοπός του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι να παρέχει όχι μόνο υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αλλά και να εφαρμόσει μια πολιτική ευαισθητοποίησης απέναντι σε θέματα ψυχικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης, προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν, στο χώρο του Δ.ΙΕΚ και διέπονται από το πρωτόκολλο της επαγγελματικής δεοντολογίας, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
Η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος αποτελείται από:
•την κα Ελπίδα Ανδρέου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και Υγεία
•την κα Κασσιανή Πανάγιου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία
•την κα Σπυριδούλα Τραχανά, Ψυχολόγο – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Τι είναι ο νέος κοροναϊός-Εκτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα

Σύσκεψη επιστημόνων με θέμα τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού (2019-nCoV) που εμφανίστηκε στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα 21.01.2020 στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις.
Ο ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς όπως ο ιός MERS-CoV.
Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.
O ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.
Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

Εκδόσεις Παπαζήση – Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS
παρουσίαση του βιβλίου του ΔΙΟΝΥΣΗ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΞ
Παρουσίαση του βιβλίου ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΞ πραγματοποιεί ο ΙΑΝΟΣ και οι Εκδόσεις «Παπαζήση» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Σεξολόγος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Χρήστος Χ. Λιάπης, MD, MSc, PhD, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ, Τένια Μακρή, Ψυχολόγος, Οικογενειακή σύμβουλος, Συγγραφέαςκαι ο συγγραφέας Διονύσης Βαλλιανάτος, Ιατρός, Κοινωνιολόγος, ειδικός Κοινωνικής Ιατρικής, 2MSc, DR in Medicina e Sociologia di Universita di Roma Την παρουσίαση συντονίζει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν, Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ Η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν θα παρουσιάσει έναν μονόλογο από το θεατρικό έργο του συγγραφέα ” Ένα espresso παρακαλώ”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων
Ανοιχτή εκδήλωση για μαθητές γονείς και φροντιστές
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ., στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας
ανοιχτή εκδήλωση για μαθητές γονείς και φροντιστές με ομιλητή τον κύριο: Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ΜSc
Ψηφιακή Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου Καθηγητής Φυσικής – Συγγραφέας – Σύμβουλος Μάθησης
Με τίτλο: «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω καλύτερα»

Η διάλεξη απευθύνεται:
•στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όλων των κατευθύνσεων που δυσκολεύονται να μελετήσουν καθώς και σε αυτούς που θέλουν να ανεβάσουν την απόδοσή τους αλλάζοντας την καθημερινή πρακτική μελέτης τους,
•στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και θα ήθελαν να διαβάζουν και να μαθαίνουν αποδοτικότερα,
•στους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους μαθητές τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μάθησης που συναντούν, και
•στους γονείς που ενδιαφέρονται να συμβουλέψουν σωστά τα παιδιά τους για το πώς πρέπει να μελετούν καθημερινά.
Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου το πρωί και ώρα 11:00 θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου σχετικά με την εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου Μαρίκας Κοτοπούλη 18 από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέφανο Γκόρλα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2651036677/ 6978841856

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη στις 20-01-2020 το απόγευμα στο 4ο χλμ Εθνικής Οδού Πρεβέζης – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -7,3- γραμμαρίων.