Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εορτασμός για τα 21 έτη από την ίδρυση του Τμήματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην ΤΕΙ Ηπείρου), τα 21 χρόνια από την ίδρυσή του στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πρέβεζα. Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πρώην τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής. Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα 20 τα διένυσε ως ΤΕΙ Ηπείρου ενώ από φέτος ξεκίνησε η πανεπιστημιακή πορεία του τμήματος ως ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο τέως πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου καθηγητής Αναστάσιος Τσίνας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθηγητής Χάρης Ναξάκης.

«Η πρόσφατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, εντάσσοντας τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια έβαλε τέλος στον αναχρονιστικό δια-χωρισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τεχνολογική (ΤΕΙ) και πανεπιστημιακή (Πανεπιστήμια και Πολυτεχνία), αναγνω-ρίζοντας ότι τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά των ΤΕΙ ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτά των Πανεπιστημίων. Από τώρα και στο εξής υπάρχει μία ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Το Τμήμα στο νέο πλέον περιβάλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα εντείνει τις προσπάθειές του για παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων και διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, αποστολή που υπηρέτησε με συνέπεια 20 χρόνια τώρα ως Τμήμα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου. Να σημειώσω εδώ ότι από το 1998 μέχρι σήμερα, φοίτησαν στο Τμήμα 8.000 φοιτητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης, και μόνο για αυτό το λόγο αξίζει νομίζω οι φορείς της πόλεις να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την στήριξη του Τμήματος. Σήμερα διαθέτει τρεις κύκλους σπουδών: α) τον προπτυχιακό με νέο πρόγραμμα σπουδών, ενώ παράλ-ληλα τρέχει το παλαιό πρόγραμμα για τους φοιτητές ΤΕΙ, οι οποίοι με προϋποθέσεις μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο, β) τον μεταπτυχιακό και γ) τον διδακτορικό.

Το Τμήμα στα 21 χρόνια λειτουργίας του απέκτησε ισχυρά ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά, διοργάνωσε τέσσερα διεθνή συνέδρια, εξέδωσε ένα διεθνές αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό , εκπόνησε ερευνητικά προγράμματα και διαθέτει επαγγελματικά δικαιώματα στους τομείς του λογιστή- φοροτέχνη, ορκωτού ελεγκτή-λογιστή, εσωτερικού ελεγκτή και υψηλή πρόσβαση των αποφοίτων του στο χρηματοοικονομικό τομέα (τραπεζικές-ασφαλιστικές –χρηματιστηριακές υπηρεσίες)».
καθώς και ο τέως πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου καθηγητής Γρηγόριος Γκίκας, ο Σεβασμιό-τατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπούρης και η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας, κ. Αθηνά Κωνσταντακάκη.

Η τελετή έκλεισε με το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η γνωστή παιδική χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» της Πρέβεζας με την μαέστρο κ. Ανέλια Στεφάνοβα. Την χορωδία συνόδευσε η πιανίστρια κ Δήμητρα Αποστολίδη.
Παράλληλα στο χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με την ιστορική διαδρομή της πόλης της Πρέβεζας υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα”

*Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ιδιαίτερα μετά την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την έκδοση του εξαμηνιαίου ενημερωτικού δελτίου –LoXri-Typos— (από το οποίο αναδημοσιεύουμε την είδηση) φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα βήμα επικοινωνίας ενημέρωσης και διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, αλλά και με την Περιφέρεια Ηπείρου συνολικότερα, για τις εκπαιδευτικές, επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες.