Συνάντηση Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, με Διοικητή Νοσοκομείου

Συνάντηση με το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. ΝΤΑΚΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3-2-20 το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, με αφορμή το διορισμό και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά για τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, που αφορούν τη λειτουργία και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , την εύρυθμη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, την λειτουργία του μαστογράφου, ακόμη για τον εξοπλισμό, τονίζοντας την υπερπροσπάθεια των ιατρών που στηρίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της κάλυψης των θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Ο νέος Διοικητής βεβαίωσε ότι θα πράξει το καλύτερο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, όπως και την άμεση προκήρυξη των παρακάτω θέσεων: Ακτινολογίας, Παθολογοανατομίας, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Νευρολογίας.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Νέο κατάστημα στη Φιλιππιάδα και συνέντευξη τύπου
Ενημερωτική Συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιεί το Διοικητικό Συμβουλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό χώρο «Λιθαρίτσια» (Πάρκο Λιθαρίτσια, Ιωάννινα) Επίσης εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο νέο κατάστημα της Τράπεζας στη Φιλιππιάδα (Μπιζανίου 266 και Γριμπόβου), αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 19:00

Νέα γήπεδα 5×5 στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για την κατασκευή τριών νέων γηπέδων 5×5 στο Κομπότι, στην Περάνθη και στα Κολομόδια του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία υπεγράφη και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο έως το τέλος του καλοκαιριού του 2020 να έχουν ολοκληρωθεί.
Τα νέα αυτά γήπεδα θα διαθέτουν σύγχρονο τεχνητό χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό, και με την κατασκευή τους, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, θα διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα Δημοτικά του Διαμερίσματα.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η ανακατασκευή του γηπέδου στα Κολομόδια, με την επίστρωση νέου φυσικού χλοοτάπητα και την εγκατάσταση όλων των απαιτούμενων υποσυστημάτων αποστράγγισης και άρδευσης, όπως επίσης και η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου 5×5 του οικισμού Πέτα, που μετέτρεψε το παλιό γήπεδο σε στολίδι. Όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά που έχει ως στόχο να διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στη νεολαία να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
Την Παρασκευή η κοπή πίτας- ομιλητής ο Κωνσταντίνος Γάτσιος
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “ΚΡΟΝΟΣ” (πλατεία Κιλκίς) , θα πραγματοποιηθεί η κοπή πίτας και πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Άρτας. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρ. πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, υπ. Πρόεδρος της παράταξης στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2017, συγγραφέας αρκετών βιβλίων με τελευταίο του πόνημαίου “Ζήτημα εθνικής επιβίωσης” και 1ος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στο Ν. Ιωαννίνων κατά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου και ο Στέλιος Μαυρίδης, διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ. και E.A.Π., εκ των νεώτερων ηλικιακά μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με πλούσιο νομικό συγγραφικό έργο (ενδ. αναφέρονται “Εθνικός προϋπολογισμός και ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση”, “Τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οικοδόμηση της Ευρωζώνης ” κ.α.) και 1ος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στο Ν. Φλώρινας κατά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου.
«Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να παρευρεθούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Άρτας, Αλέξανδρος Σερέτης

Στη Βλαχέρνα ο Τσιρογιάννης

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Βλαχερνών επισκέφτηκε μαζί με Αντιδημάρχους, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου», ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στη συνάντηση και τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την Κοινότητα, όπως το αποχετευτικό δίκτυο, ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας και αγροτικών δρόμων προς ελαιοκαλλιέργειες, δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, εγκιβωτισμός κεντρικής αρδευτικής διώρυγας κ.α.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 14/02/2020 ημέρα Παρασκευή στις 9π.μ.-1:30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Από τον Σύλλογο «Φλόγα» Παράρτημα Άρτας 
Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας
Εκδήλωση Πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Παράρτημα Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα
στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς». Θα μιλήσουν οι ιατροί: Απόστολος Πουρτσίδης, παιδίατρος αιματολόγος, ογκολόγος, Λίτσα Ανδρέου, πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας,. Για το έργο της «Φλόγας» θα μιλήσει η πρόεδρος του ΔΣ Μαρία Τρυφωνίδη.

Γενική συνέλευση και εκλογές στον «Μακρυγιάννη»
Την ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσά του. Μετά τη συνέλευση ακολουθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλια για τη επόμενη τριετία είναι οι: Δήμητρα Αξιώτη, Χρήστος Ματσούκας, Γιώργος Αθανασούλας, Ζωή Μπαρτζώκα, Βανέσα Πανταζή, Λουκάς Μαργώνης, Κώστας Γρούμπας, Ιουλία Καραπέτση, Χρήστος Χρηστίδης, Ντίνα Τρομπούκη, Βάγια Αλέξη, Βούλα Βλάχου, Ράνια Τρομπούκη.

To Π.Γ.Ν.Ι. για την σύλληψη για “φακελάκι”
Αναφορικά με το περιστατικό σύλληψης Επιστήμονα για «Δωροληψία Υπαλλήλου» και «Παράβαση καθήκοντος» με βάση τα όσα περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και για την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Το περιστατικό αυτό,
1. Δεν αφορά Γιατρό αλλά Επιστήμονα άλλης ειδικότητας.
2. Δεν αφορά Υπηρεσία που παρέχεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η ποινική διάσταση του εν λόγω περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη των πειθαρχικών μέτρων, έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως.

Αποκριάτικος Χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεών του, προσκαλεί στον Μεγάλο Αποκριάτικο Χορό του που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 1.30 μ.μ. στο Κοσμικό Κέντρο Privilege Event House (πρώην “Συμπόσιο”: Αθηνών & Κανελλοπούλου).
Το χορό θα πλαισιώσει ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σπύρος Δερδέκης, με την αμιγώς παραδοσιακή κομπανία του. Στο τραγούδι η εμβληματική φωνή, ο Γιάννης Παπακώστας.
Ο Ιστορικός Σύλλογος περιμένει τους φίλους και τα μέλη του να ανταμώσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, εορτάζοντας, παράλληλα, τα 101 χρόνια του Ιστορικού Συλλόγου.

Έργα από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχωρά στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό ρόλο της και διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» (προϋπολογισμού 1.835.200,00€), μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕ. Την σύμβαση υπέγραψαν για την ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος της, κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης και για την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Πέτρος Αρλέτος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου. Με τις εργασίες υλοποίησης του έργου να έχουν ήδη ξεκινήσει, το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε ορθή διαχείριση του νερού, με περιορισμό και έλεγχο των απωλειών.
Η ΔΕΥΑΗ, με την ένταξή της στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και με έργα απτά και μετρήσιμα, ξεπερνά χρόνιες δυσλειτουργίες και δημιουργεί υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Η «Ορίζοντες Ηπείρου» καλούν στην κοπή της πρώτης Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:30 π.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία στα Ιωάννινα.
Θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σπύρος Ριζόπουλος.

Δήλωση Χαρίτση για προσφυγικό και αδιέξοδα Μητσοτάκη
«Το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών, με την επίταξη μάλιστα ακινήτων, οδεύει σε πλήρη αποτυχία», διαμηνύει σε on camera δήλωσή του, ύστερα από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη Βουλή», τονίζει, καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την ΠΝΠ», και κατηγορώντας για «αδράνεια, διαρκείς παλινωδίες και μεταθέσεις ευθυνών και αρμοδιοτήτων και ακροδεξιές ιδεοληψίες», οι οποίες «οδήγησαν την κατάσταση μέσα σε επτά μόλις μήνες σε πρωτοφανές μπάχαλο».
Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά. Πληρώνεται πολιτικά».

Ημερίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
«Νανοσωματίδια στην Ατμόσφαιρα: επιπτώσεις στο περιβάλλον-εναλλακτικές προτάσεις 
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί επιστημονική ημερίδα με τη συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήματος Ηπείρου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, με θέμα: «Νανοσωματίδια στην Ατμόσφαιρα: Επίπεδα συγκεντρώσεων, επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία, εναλλακτικές προτάσεις πρόληψης και προστασίας».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

Ομιλίες:
-Πηγές νανοσωματιδίων σε Ελληνικές πόλεις: Ο ρόλος της καύσης βιομάζας-Νικόλαος Μιχαλόπουλος
Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης
-Επιπτώσεις στον πνεύμονα από την εισπνοή νανοσωματιδίων, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Η Φυσική και η Χημεία των νανοσωματιδίων. Η περίπτωση των Ιωαννίνων-Προτάσεις, Παύλος Κασσωμένος, Καθηγητής Φυσικής του Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων