Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης Ε΄ΚΟΗ με τον Υφυπουργό Γ. Αμυρά

Ζητήθηκε να επιτραπεί το κυνήγι και στη Βίγλα

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Αμυρά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,.
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε μία ατζέντα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, αλλά και με τη λειτουργία των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ζήτημα προτεραιότητας για την Ε’ ΚΟΗ, είναι η παράταση της άσκησης θήρας στον Αμβρακικό, καθώς παρήλθε το διάστημα του ενός έτους της παράτασης ενώ η Ε’ ΚΟΗ επανέφερε το αίτημα να επιτραπεί η άσκηση της θήρας σε μία ακόμη ζώνη (περιοχή Βίγλας), για το οποίο αίτημα έχουν εισηγηθεί θετικά οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
Πάγιο αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας αποτελεί η ενίσχυση της Θηροφυλακής μέσα από το «Πράσινο Ταμείο» καθώς τεράστια οικονομικά προβλήματα προκάλεσαν οι αποφάσεις περιορισμού άσκησςη θήρας, καθώς δεν εκδόθηκαν χιλιάδες άδειες θήρας σε όλη τη χώρα, ζητώντας την ενίσχυση των κυνηγετικών οργανώσεων, για τη στήριξη και απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουργό, να υπογραφεί η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο θήρας το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις κυνηγετικές οργανώσεις, να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Ε’ ΚΟΗ επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν και δεσμεύτηκε πως σύντομα θα μας ενημερώσει για τις θέσεις του υπουργείου.