Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλ, Καχριμάνη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Οι προοπτικές και οι δυνατότητες της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν υπόψη του Υφυπουργού εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή του Β΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων (Πανηπειρωτικό), για το οποίο ο Περιφερειάρχης προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την προώθηση πρόσφατα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του φακέλου με τις μελέτες κλπ, ζητώντας την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Από πλευράς Υφυπουργού τονίστηκε ότι αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα και θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, καθώς δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης»
Η Ειδική Υπηρεσία Διαβίωσης της Περιφέρειας Ηπείρου, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη στην πρόσκληση της πράξης «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» ΣΥΔ, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.400.000 ευρώ. Υποβολή προτάσεων μπορεί να γίνεται από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019.
Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι τα:
•Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΣΥΔ
•Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) φυσικά ή ΝΠΙΔ κάθε μορφής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε άτομα με αναπηρίες, εκ γενετής ή επίκτητες που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΣΥΔ.
Η δράση αφορά τη χρηματοδότηση της λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), δυναμικότητας 28 περίπου ατόμων και για διάστημα 24 μηνών, των οποίων οι υποδομές και ο εξοπλισμός έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΠ Ήπειρος 2014-2020.

Στόχοι της προκηρυσσόμενης δράσης είναι:
• η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών,
• η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στην φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας
• η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, και
• η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.