Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας με την Πρέσβειρα της Κούβας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην ΄Αρτα η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Zelmys Maria Dominguez Cortina, και ο Πρόξενος της Κουβανικής Πρεσβείας Oriol Marrero συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου ΄Αρτας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γκολομάζο, μέλη της Διοίκησης καθώς και με επιχειρήσεις του νομού μας.

Ο κος Γκολομάζος ευχαρίστησε την κα Πρέσβη για την επίσκεψή της στο Επιμελητήριο και χαιρέτισε την εν λόγω συνάντηση, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει στις εξαγωγικές δραστηριότητες της περιοχής. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Άρτα, όντας μια κατά κύριο λόγο αγροδιατροφική –κτηνοτροφική περιοχή με «πλούσια» προϊόντα του πρωτογενούς τομέα επιθυμεί τη σύναψη διμερών συνεργασιών με χώρες του εξωτερικού, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, την Κούβα. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της περιοχής οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

Η Πρέσβης της Κούβας, κα Zelmys Maria Dominguez Cortina, ευχαρίστησε από την πλευρά της το Επιμελητήριο Άρτας για τη φιλοξενία και με ιδιαίτερα φιλική και ευγενική διάθεση ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους τόσο για την κοινωνική –οικονομική κατάσταση στην Κούβα, όσο και για τις προοπτικές που εντοπίζονται στην εμπορική συνεργασία των δύο χωρών.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη της αγοράς της Κούβας για εισαγωγές κοτόπουλου κατεψυγμένου όπου και έδειξε ενδιαφέρον ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας που ήταν παρών στην συνάντηση δια του εκπροσώπου του, αρμόδιου στις εξαγωγές.

Τέλος, η Πρέσβης πρότεινε τη δημιουργία ενός φόρουμ συνεργασίας με συναντήσεις και συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών καθώς και τη διοργάνωση αποστολών από Ελλάδα στην Κούβα και αντίστροφα, με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών και συνεργασιών.