Συνάντηση του Χριστόφορου Σιαφάκα με τον Σύλλογο Εστίασης & Διασκέδασης Άρτας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις συναντήσεις με φορείς και Συλλόγους της Άρτας, ευρισκόμενος καθημερινά δίπλα σε εργαζόμενους και πολίτες. Στις 03.10.2023 ο κ. Σιαφάκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους και συνεργάτες της παράταξης ‘’Άρτα – Υπεύθυνα Μαζί’’, συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του ‘’Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Άρτας’’.
Αυτό που τονίστηκε εκ μέρους του Συλλόγου είναι η ανάγκη να υπάρχει ίση αντιμετώπιση όλων των καταστημάτων εστίασης & διασκέδασης από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις, που όχι μόνο προκαλούν προβλήματα και δυσάρεστες -τουλάχιστον- εντυπώσεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της παράταξης ‘’Άρτα – Υπεύθυνα Μαζί’’, «Αυτό που καταδείχθηκε έντονα είναι η άμεση ανάγκη δημιουργίας χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών να έρθουν και να μπουν στην πόλη, που μέχρι δεν έχει επιτευχθεί. Πέραν αυτών ο Σύλλογος τόνισε το μείζον πρόβλημα με τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν, τα οποία είναι δυσβάσταχτα, καθώς και την ανάγκη αρωγής της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς και την θέσπιση κανονιστικού πλαισίου που αφορά στη χρήση κοινόχρηστων χώρων.
Ο κ. Σιαφάκας τόνισε ότι ‘’σκοπός της νέας δημοτικής αρχής είναι η συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης & Διασκέδασης Άρτας, καθώς αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο και στοίχημα για την πόλη και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτές τις υγιείς επιχειρήσεις, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους και προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε με όποιο μπορούμε’’. Επιπλέον, τόνισε, ότι είναι ευνόητο ότι πρέπει να υπάρξει ‘’ολιστική προσέγγιση του ζητήματος προσέλκυσης επισκεπτών, οργανωμένων γκρουπ, μαθητικών εκδρομών κ.λπ., καθώς και στήριξης δράσεων προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων σε εκθέσεις και αγορές, εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις και την εμπειρία των επαγγελματιών της εστίασης – διασκέδασης’’.

Τέλος, αυτό που αποτέλεσε κοινή διαπίστωση είναι η ανάγκη τακτικής συνεργασίας του Συλλόγου με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού τόσο ένα πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης όσο και ολιστικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και γνώση των επαγγελματιών εστίασης και διασκέδασης, που ζουν καθημερινά την πόλης και τα προβλήματά της…