Συνέντευξη του Λεωνίδα Μπασδέκη

Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Άρτας

Οι Αρτινοί να εναντιωθούν στην αδιαφορία, στον μαρασμό και την ερήμωση του τόπου μας!

«Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Αρτινούς! Είναι ευκαιρία να εναντιωθούν στην αδιαφορία, στον μαρασμό και την ερήμωση του τόπου μας! Την τελευταία 10ετία ο νομός έχασε το 5,8% του πληθυσμού του, γεγονός που οδήγησε σε απώλεια μιας βουλευτικής έδρας. Η Άρτα έχασε μεγάλο μέρος της φωνής της στα κέντρα αποφάσεων! Οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας για να αναζητήσουν αλλού τις ευκαιρίες τους…Μας αξίζει αυτό; Είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας; Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο έχουν τη βούληση και τις ικανότητες να αλλάξουν τα πράγματα; Η απάντηση είναι όχι!» δηλώνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο, ο Λεωνίδας Μπασδέκης.

Σε ότι αφορά την σημερινή περιφερειακή αρχή ο Λεωνίδας Μπασδέκης σημειώνει «πιστεύω ότι ο κ. Καχριμάνης ως Περιφερειάρχης Ηπείρου ότι είχε να δώσει το έδωσε! Έφτασε η ώρα της πολιτικής αλλαγής στην Περιφέρεια και ως Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία και να οδηγήσουμε την Ήπειρο συνολικά σε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον!»

Η συνέντευξη του Λεωνίδα Μπασδέκη στην ΗΧΩ

ΕΡΩΤ.: Πως αποτιμάτε το έργο της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου;
ΑΠΑΝΤ.: πιστεύω ότι η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Καχριμάνη δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στις προσδοκίες των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Δεν μου αρέσει η ισοπέδωση ούτε ο μηδενισμός. Είμαι σίγουρος όμως, ότι οι Αρτινοί προσδοκούσαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Θυμίζω ότι ο κ. Καχριμάνης βρίσκεται στο τέλος της 3ης θητείας του ως Περιφερειάρχης και η συνολική του παρουσία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο βίο αθροίζει περίπου 30 χρόνια! Πόσες θητείες χρειάζεται άραγε ενα πολιτικό πρόσωπο σε δημόσια αξιώματα για να υλοποιήσει το όραμα και τους στόχους του; Μήπως έχουμε φύγει από το πολιτικό πλαίσιο και έχουμε περάσει σε καθεστωτικές πρακτικές και αντιλήψεις;
Ψάχνουμε να βρούμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που να σχεδιάστηκε και να υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια τα τελευταία 13 χρόνια στον Νομό Άρτας και δυστυχώς για τον τόπο μας δεν μπορούμε να βρούμε!
Συμπερασματικά πιστεύω ότι ο κ. Καχριμάνης ως Περιφερειάρχης Ηπείρου ότι είχε να δώσει το έδωσε! Έφτασε η ώρα της πολιτικής αλλαγής στην Περιφέρεια και ως Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία και να οδηγήσουμε την Ήπειρο συνολικά σε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον!

ΕΡΩΤ.: Γιατί με Κοινό των Ηπειρωτών και τον Γιάννη Στέφο;
ΑΠΑΝΤ.: Το Κοινό των Ηπειρωτών είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη με πολύ ενεργή παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Σε όλη την θητεία της έκανε ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Με γνώση των θεμάτων, με θέσεις, με ουσιαστικές προτάσεις που απαντούσαν στα μεγάλα ζητήματα. Ο Γιάννης Στέφος είναι ένας άνθρωπος με θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με κοινοβουλευτική εμπειρία. Έχει αποδείξει την διεκδικητικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Ως παράταξη και ως άτομα πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά. Το μοντέλο του “ενός ανδρός Αρχή” δεν μας αντιπροσωπεύει ούτε είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας.
Συνεπώς, η αυτοδιοικητική μας εμπειρία, το ρεαλιστικό μας πρόγραμμα, οι υποψήφιοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά μας και ο επικεφαλής μας αποτελούν ένα σύνολο που μπορεί να οδηγήσει με ευθύνη, ελπίδα και αποτέλεσμα την Ήπειρο στην επόμενη μέρα!

ΕΡΩΤ.: Οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;
ΑΠΑΝΤ.: Αποτελεί βασικό μας στόχο η ισόρροπη ανάπτυξη και των 4 Π.Ε. της Ηπείρου. Το 2010 το 50% του συνολικού ΑΕΠ της Ηπείρου αντιστοιχούσε στα Γιάννενα! Το ίδιο αντιστοιχεί και σήμερα. Οπότε ειναι φανερό από τα στοιχεία, ότι στη θητεία του κ. Καχριμάνη δεν σημειώθηκε καμία μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων! Επιπρόσθετα, όλα αυτά τα χρόνια το ΑΕΠ της Ηπείρου μειώθηκε, συνεπώς δεν σημειώθηκε καμία απολύτως βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών.
•Όλες οι ενέργειες για μας πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Πριν λίγες μέρες, στην Περιφέρεια Ηπείρου επιβλήθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ από το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για δήθεν αντιπλημμυρικά έργα που (δεν) έγιναν και τις παρεμβάσεις στη ροή του νερού στον ποταμό Λούρο που προκάλεσαν τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή! Οπότε τι παραπάνω να πούμε εμείς;
•Η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελεί για μας βασική υποχρέωση έναντι των πολιτών. Θα σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα μέχρι “το τελευταίο ευρώ”!!!
•Σε ότι αφορά την Π.Ε. Άρτας βασική μας προτεραιότητα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα με επικαιροποίηση των μελετών στις νέες κλιματολογικές συνθήκες. Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα εδώ και χρόνια και πρέπει να έργα να είναι εναρμονισμένα με τα νέα μοντέλα πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών. Θυμίζω την πλημμύρα του Αράχθου το 2015 και την πτώση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας. Το ιστορικό γεφύρι με ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες των συμπατριωτών μας υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναστηλώθηκε. Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως αγνοούνται!

•Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της κτηνοτροφίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό μας μέλημα. Θέλουμε να καταστήσουμε την Ήπειρο έναν τόπο που θα προσελκύει επενδύσεις και την Περιφέρεια της Ηπείρου και το νομό Άρτας στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης και απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων!
•Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού περιβάλλοντος της Ηπείρου, μας επιτρέπει να θέσουμε ως στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις θα αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα τον καταστήσουμε ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι. Με έμφαση στον αγροτουρισμό, στην τοπική γαστρονομία, στις χειροτεχνίες και στην παραδοσιακή μας μουσική. Στόχος μας είναι η τουριστική ανάπτυξη του νομού Άρτας σαν ένα ενιαίο σύνολο από την Κορωνησία έως τα Τζουμέρκα. Μέσα σε αυτό εντάσσεται και η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου καθώς και η διερεύνηση των επιλογών μας για την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου. Έφτασε η ώρα η ΔΕΗ να δώσει αυτά που οφείλει στους πολίτες του νομού Άρτας!
•Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή δυτικής εξόδου για την Άρτα στην Ιονία Οδό. Η πόλη μας, είναι από τις ελάχιστες που τις διατρέχουν βασικοί εθνικοί οδικοί άξονες και έχει μόνο μία έξοδο. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα της πόλης και των χωριών της ευρύτερης περιοχής.
•Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο Ηπείρου, το οποίο μπορεί και πρέπει να συνδεθεί άμεσα με το Πανεπιστήμιο. Θυμίζω ότι ο κ. Καχριμάνης θέλει να το κάνει κι αυτό στα Γιάννενα στην περιοχή του Κατσικά. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος για το Πάρκο από την πεδιάδα της Άρτας!

ΕΡΩΤ.: Ένα μήνυμα για τους πολίτες;
ΑΠΑΝΤ.: Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Αρτινούς! Είναι ευκαιρία να εναντιωθούν στην αδιαφορία, στον μαρασμό και την ερήμωση του τόπου μας! Την τελευταία 10ετία ο νομός έχασε το 5,8% του πληθυσμού του, γεγονός που οδήγησε σε απώλεια μιας βουλευτικής έδρας. Η Άρτα έχασε μεγάλο μέρος της φωνής της στα κέντρα αποφάσεων! Οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας για να αναζητήσουν αλλού τις ευκαιρίες τους…Μας αξίζει αυτό; Είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας; Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο έχουν τη βούληση και τις ικανότητες να αλλάξουν τα πράγματα; Η απάντηση είναι όχι! Η απάντηση είναι η ψήφος στο Κοινό των Ηπειρωτών και στον Γιάννη Στέφο για να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε την Ήπειρο από τα αδιέξοδα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές!!!
Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους πολίτες και να μοιραστώ τις απόψεις μας. Εάν οι Αρτινοί με τιμήσουν με την ψήφο τους, υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας που μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του σε ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο μέλλον.