Συνάντηση των Δημάρχων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αμφιλοχίας !

Με βασικό στόχο την βελτίωση των υποδομών των Δήμων τους και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών τους πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Δήμου Αμφιλοχίας συνάντηση των Δημάρχων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αμφιλοχίας, αφού οι δύο Δήμοι συνορεύουν σε μεγάλο τμήμα της έκτασης τους , και πολλές Τοπικές τους Κοινότητες έχουν κοινά προβλήματα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1ο θέμα : Η αποπεράτωση του Διαπεριφερειακου οδικού δικτύου Μεσοπυργος – Αυλάκι ( Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Ηπείρου εκτελεί έργο ασφαλτόστρωσης προϋπολογισμού 2.600.000 € ) Απομένει η ασφαλτόστρωση τμήματος που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμφιλοχίας και της αντίστοιχης Περιφέρειας.
2ο θέμα: Βελτίωση και αποκατάσταση του Επαρχιακού οδικού δικτύου Κομποτι – Φλωριάδα – Χρυσοπηγή – Χελώνα – Πατιόπουλο – Εμπεσός. Οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί πλήθος δημοτών τόσο του Δήμου Αμφιλοχίας όσο και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.
3ο Θέμα : Βελτίωση – αποκατάσταση Διαδημοτικού οδικού δικτύου που ενώνει τις Τοπικές Κοινότητες Φλωριάδας και Κλειδίου. Αποφασίστηκε να ζητηθεί χρηματοδότηση μέσω παραστάσεων και τεκμηριωμένων εγγράφων προς τις αντίστοιχες Περιφέρειες και των δύο Δήμων !

«Κλείδωσε» το Γεφύρι της Πλάκας
Μεγάλη στιγμή για το έργο της αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας ήταν η προχθεσινή ημέρα αφού οι εργασίες έφτασαν στο σημείο όπου «κλείδωσε» το κτίσιμο του κεντρικού τόξου.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευσή του στις 2 Φεβρουαρίου 2015, το γεφύρι της Πλάκας είναι ξανά πάνω στο Άραχθο. Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης προσπάθειας ο Χρίστος Παπαβρανούσης και ο Γιώργος Σμύρης, δηλώνουν ευτυχείς, αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου. Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Παπαβρανούσης « Σήμερα μπήκαν τα πρώτα “κλειδιά” στην καμάρα του. Με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και της επιστημονικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου οι εργαζόμενοι στο γεφύρι πραγματοποίησαν αυτό το οποίο περιμέναμε τέσσερα χρόνια τώρα. Δεν σημαίνει όμως ότι με το κλείσιμο του τόξου τελείωσε και το έργο της αναστήλωσης στο γεφύρι. Έτσι απομένει το κτίσιμο (και γέμισμα) της δυτικής πλευράς, να κτιστεί το καλντερίμι, να τοποθετηθούν οι αρκάδες, τα στηθαία κ.λ.π. ενώ κατασκευάζεται ακόμα το καλντερίμι στην ανατολική πλευρά του. Όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν ακόμα κάποιες από τις προαναφερόμενες εργασίες ενώ οι υπόλοιπες προφανώς και θα πάνε για το τέλος της άνοιξης”.

Ημερίδα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων και Ενημέρωση των κυνηγών
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου (Ε΄ ΚΟΗ) διοργανώνουν ημερίδα, με τίτλο
« Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) και Ενημέρωση των κυνηγών πάνω σε θέματα που τους αφορούν ».
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες με σύντομες παρουσιάσεις :
1. Ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων από την κτηνίατρο κα Χρυσάνθη Καραπέτσιου και Βιοασφάλεια στο κυνήγι και χειρισμός θηραμάτων από την κτηνίατρο κα Αγαθή Σκουλικαρίτη
2. Ενημέρωση για νοσήματα που αφορούν τα θηράματα από την κτηνίατρο κα Αικατερίνη Ντόντορου και την καταλληλότητα του κρέατος αυτών προς κατανάλωση, από την κτηνίατρο κα Ευθαλία Οικονόμου
3. Πρώτες βοήθειες στους σκύλους κυνηγίου από τον κτηνίατρο κ. Ιωάννη Γουδετσίδη και βιοασφάλεια των σκύλων στο κυνήγι από την κτηνίατρο κα Γεωργία Παπαθανασίου
4. Καθαρόαιμη εκτροφή και εκπαίδευση ιχνηλατών από τους κ.κ. Κων/νοΜελά και Ιωάννη Αμπατζίδη
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα Λιθαρίτσια (συνεδριακό κέντρο) στις 05-12-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.00 μ.μ.
Θα προλογίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι κ. κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, κτηνίατρος, Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Νικόλαος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος Ε΄ ΚΟΗ.

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Εξόρμηση στην Καλάνα στις 15 Δεκεμβρίου
Στην Καλάνα θα βρεθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας στις 15 του μήνα. Ένα πολύ όμορφο βουνό στην περιοχή Χαλκιόπουλου και όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Σύλλογος, με έντονο ανάγλυφο το οποίο γοητεύει τους αναρριχητές. Επισημαίνουν σχετικά: “Η Καλάνα είναι ένα από τα βουνά που ενώ είναι τόσο κοντά μας σπάνια τα επισκεπτόμαστε, ίσως είναι το χαμηλό τους υψόμετρο ίσως γιατί θεωρείται εύκολο… Όμως κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την πραγματικότητα. Με έντονο ανάγλυφο, το οποίο εξιτάρει τους αναρριχητές της ομάδας κάνοντάς τους να ονειρεύονται διαδρομές και ραπέλ, έχει πολλά να προσφέρει.
Οι διαδρομές είναι δύο με πρώτη το Παλιό Χαλκιόπουλο – Πυροφυλάκιο – Όσιος Αντρέας -Τρεις Πύργοι.

Μία όμορφη πορεία η οποία κινείται μέσα σε δάσος και καταλήγει στο σπήλαιο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Όσιου Αντρέα και προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στη λίμνη Κρεμαστών. Ακολουθεί ανάβαση στην κορυφή Τρεις Πύργοι.
Μην ξεχάσετε τους φακούς σας για μπορέσετε να δείτε τη σπηλιά!
Βαθμός δυσκολίας 1 και 2 (για όποιον ανέβει στην κορυφή). Ώρες πορείαςπερίπου 6
Η δεύτερη διαδρομή είναι η διάσχιση της Καλάνας. Μία διαδρομή που πρώτη φορά γίνεται από το σύλλογό μας και θα μας φέρεις σε άγνωστα μέρη που λίγοι έχουν περάσει. Πυκνό δάσος συντροφεύει την πορεία μας και καθώς ανεβαίνουμε ψηλά απλώνεται εντυπωσιακή η πετρώδης κορυφογραμμή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών. Μιας και η μέρα θα είναι μικρή καλό είναι να έχετε φακό. Βαθμός δυσκολίας 3. Ώρες πορείας: περίπου 10
Αρχηγός της εξόρμησης ο Γιώργος Χαρμπής (τηλ. 6974915334). Αναχώρηση στις 6 το πρωί της Κυριακής από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα. Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Τα δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη. Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου”.

Εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Βάσσου
Δημοτική πινακοθήκη “Γ. Μόραλης”
Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Βάσσου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γ.Μόραλης”.

Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σας προσκαλεί στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Σκουφά στην Άρτα. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής και πρ. Υπουργός, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής και πρ. Υπουργός, και ο Βασίλης Τσίρκας, πρ. βουλευτής.

Η ΔΩΔΩΝΗ στο Dairy Conference 
Δυναμική παρουσία είχε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στο 1ο Dairy Conference, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ, για το γάλα και τα γαλακτοκομικά, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις διατροφής, στις προοπτικές ανάπτυξης διεθνώς και στο θεσμικό πλαίσιο, την ιχνηλασιμότητα και τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτοκομικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Αποτελώντας την κατεξοχήν εταιρεία με τη Νο1 ΠΟΠ φέτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα, στελέχη της ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχαν στην ενότητα για τα ΠΟΠ Ελληνικά Γαλακτοκομικά προϊόντα με κύριο θέμα συζήτησης την “Αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανάπτυξη των πωλήσεων του εθνικού προϊόντος Φέτα ΠΟΠ”.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα για την ελληνική ΠΟΠ φέτα, συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Βιτάλης Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ και Πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας και ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας ΔΩΔΩΝΗ.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Ιωάννης Βιτάλης αναφέρθηκε στο πως θα μπορούσε να προστατευτεί η ελληνική ΠΟΠ φέτα, εστιάζοντας στην ανάγκη για άμεση, συλλογική δράση και ενεργοποίηση της πολιτείας, των αρμόδιων φορέων, των γαλακτοβιομηχανιών και των παραγωγών για την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ώστε να υπάρχει έλεγχος για το συγκεκριμένο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν μέσα από συγκεκριμένους κανόνες, που θα του δώσουν περαιτέρω αξία.

Κώστας Μπάρκας
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η 3η Δεκέμβρη παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και στις ικανότητες τους. Εστιάζουμε την προσοχή μας ουσιαστικά στον διπλανό μας, καθώς πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως είναι άτομα με αναπηρία, ενώ ένας στους έξι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας. Η αναγνώριση και ο σεβασμός της διαφορετικότητας αποτελεί κριτήριο προόδου μιας οργανωμένης κοινωνίας.
Σταθήκαμε παραστάτες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία με συγκεκριμένες πολιτικές, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μας κληροδοτήθηκε, όπως η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πρόβλεψη για προσλήψεις 15% μέσω ΑΣΕΠ στον Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Μέρισμα, η διασφάλιση των Αναπηρικών Επιδομάτων, η εφαρμογή προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης. Για όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι διαρκής ο αγώνας για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και θα υλοποιούν μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν την κοινωνική ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία. Είναι συνάμα Ηθική και Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας.

Νέα διοίκηση στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Ιωαννίνων
Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Ο Σύνδεσμος πέρα από μεγάλο τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών καλύπτει ανάγκες ύδρευσης στους Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας.
Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ αναδείχθηκε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Αρλέτος και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Θεοχάρης, δημοτικός σύμβουλος Δωδώνης.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσίμαρης και Νατάσα Τύρου- Ούζα και αναπληρωματικό μέλος ο Στέφανος Μάντζιος.
Στόχος της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών δήμων που μετέχουν στον Σύνδεσμο και η αναβάθμιση όλων των υποδομών ώστε να διασφαλίζει επάρκεια νερού και άριστη ποιότητα.

Πλησιάζει η ΗΜΕΡΑ του ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΠΕΤΑΝΙΤΗ
Το ΔΣ της Αδελφότητας Πέτα το ερχόμενο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 6.30μμ., στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, διοργανώνει την ετήσια «Ημέρα του Απόδημου Πετανίτη».
Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης θα αναφέρεται στον παραδοσιακό γάμο στο Πέτα.
Μέσα από ομιλίες ειδικών μελετητών, μαρτυρίες ανθρώπων που πρόλαβαν τα παλιά έθιμα, παλιές φωτογραφίες, συνεντεύξεις πετανιτών και δρώμενα από το Μορφωτικό Σύλλογο Πέτα, θα επιχειρήσουμε να αναβιώσουμε στιγμές του παραδοσιακού γάμου.
¨Όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
-Βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
-Μπουφέ στο φουαγιέ του θεάτρου
«Σας περιμένουμε στο ετήσιο αντάμωμα των Πετανιτών να τα πούμε από κοντά!» σημειώνει στην πρόσκληση το ΔΣ της Αδελφότητας.

Το Καπλάνειο πριν και … μετά
Μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο Καπλάνειο.
Το ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, που φιλοξενεί σχολικές μονάδες, απαλλάχθηκε από γκράφιτι και χρωματισμούς.
Η παρέμβαση καθώς το κτίριο είναι πέτρινο ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαίτησε ειδικές τεχνικές για την ολοκλήρωσή της.
Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το σχολικό συγκρότημα αποφεύγοντας νέους βανδαλισμούς.
Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλα εμβληματικά κτίρια.

Στο πλαίσιο των εορτών πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Σταυρακίου ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας και των κρατουμένων χρηστών.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.