Συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων με τον Αλ. Καχριμάνη

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηπείρου, κ. Ιωάννης Μπούρης (Επιμελητήριο Πρέβεζας), κ. Ιωάννης Γκολομάζος (Επιμελητήριο Άρτας) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Επιμελητηρίων Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Πάσχο (Επιμελητήριο Θεσπρωτίας), στα πλαίσια των θεσμικών επαφών τους με τον Περιφερειάρχη αλλά και τον συντονισμό των δράσεων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Πρόκειται για πρόγραμμα η προκήρυξη του οποίου αναμένεται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και αφορά κάλυψη του Κεφαλαίου Κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ και μέγιστο τα 15.000 ευρώ, στοχεύοντας στην διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην αγορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Να σημειωθεί πως το ποσόν αυτό υπολείπεται από τις ανακοινώσεις άλλων περιφερειών όπου το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης ορίζονται τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 40 ή 50.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας την κατανομή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, έκανε λόγο πως είναι προτιμότερο να πάρουν όλοι ένα ποσό παρά το συγκεκριμένο ποσό να κατανεμηθεί σε λίγους και στους μεγάλους. «Λιγότερα, αλλά σε πολλούς», είναι η άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας.