Συνέντευξη Γιώργος Μπουκουβάλας

Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος χαριστική

«Έχω την πεποίθηση ότι οι στόχοι της δημοτικής μας αρχής έχουν πετύχει και θα συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη δημοτική μας θητεία» σημειώνει σε συνέντευξη στην «Η» ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στον Δήμο Αρταίων Γιώργος Μπουκουβάλας.
Ο κ. Μπουκουβάλας που θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Αρτινών Συνεργασία, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη, στη συνέντευξή του είπε:

ΕΡΩΤ: Πως κρίνετε την θητεία της Δημοτικής Αρχής;
ΑΠΑΝΤ.: Η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων, και άρα των αληθινών και άμεσων λύσεων. Ο Δήμος είναι ένας τεράστιος οργανισμός, έχει δικό του μηχανισμό και διοικητικές λειτουργίες οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες μέχρι να φτάσουν σε απτό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας αυτό, ήδη από την μέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα έχουμε προβεί σε αλλαγές προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των πολιτών. Χρειάζεται τεράστια θέληση και επιμονή, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει την Δημοτική μας αρχή. Έχω την πεποίθηση λοιπόν, ότι οι στόχοι της δημοτικής μας αρχής έχουν πετύχει και θα συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη δημοτική μας θητεία.

ΕΡΩΤ: Γιατί είστε υποψήφιος εκ νέου;
ΑΠΑΝΤ.: Γιατί είμαι υποψήφιος; γιατί δεν μπορώ να βάλω το όνομά μου δίπλα σε ανθρώπους που δεν τιμούν τον λόγο τους.
Την έμπνευση και την δύναμη να συνεχίζεις σου την δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι σου ή ομάδα σου αλλά και οι δημότες στους οποίους έχεις δώσει το λόγο σου ότι θα δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για εκείνους. Η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση λοιπόν μάλλον μονόδρομος ήταν και παράλληλα ευχή να βρίσκομαι δίπλα στο Δήμαρχο, γιατί έχει όραμα και θέληση να φέρνει αποτελέσματα στη δουλειά του, γιατί αγαπά αυτό που κάνει, έχει συνέπεια και αφοσίωση και έτσι μας έμαθε να λειτουργούμε, όλα τα χρόνια της Δημοτικής μας θητείας.

ΕΡΩΤ: Πείτε μου σημαντικά επιτεύγματα της δικής σας πορείας σε θέσεις που αναλάβατε.
ΑΠΑΝΤ.: Όταν αναλάβαμε, είπαμε πως πιάνουμε τον Δήμο μας από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι σηκώσαμε μανίκια και πιάσαμε δουλειά, όλη η Δημοτική ομάδα και οι άνθρωποι του Δήμου μας.
Για να επανέλθω, λοιπόν, στο ερώτημά σας, θα πω πως στον τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης, κάναμε και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια , αυτό δεν σημαίνει πως δε υπάρχουν παραλήψεις.
Ξεχωρίζω όμως την ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με πέντε νέα απορριματοφόρα,1 νέο καδοπλυντήριο, μια νέα υδροφόρα και ένα νέο σάρωθρο. Η ενίσχυση του στόλου σημαίνει ενίσχυση των υπηρεσιών, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα. Ασφαλή οχήματα για τους υπαλλήλους μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και πολλαπλά οφέλη για την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι εύκολο να αποκτήσει ένας Δήμος πάνω από 300 νέους κάδους, 100 επιπλέον νέα καλαθάκια απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία σε όλο το εύρος τους Δήμου, 5 νέα απορριμματοφόρα, ένα νέο καδοπλυντήριο, μια νέα υδροφόρα και ένα νέο σάρωθρο τα οποία όλα βρίσκονται στην μάχη της καθαριότητας, να έρθει μια ημέρα στο γραφείο.

– Και συνεχίζω:
-με την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού. Μαζί με όλο τον μηχανισμό καθαριότητας του Δήμου και το σύνολο του στόλου καθαρίζαμε, απολυμάναμε καθημερινά και αδιάκοπα όλους τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.
-Ολοκληρώνουμε την κατασκευή της δημιουργίας πρασίνου σημείου το οποίο βρίσκεται στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμματοφόρων στη γέφυρα Καλογήρου που πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργιά του.
-Τοποθετήσαμε 30 μωβ κάδους, ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης με γνώμονα την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμο μας είναι ανάμεσα στου πρώτους Δήμους σε επίπεδο ανακύκλωσης και επιπλέον ξεκινάμε και το πρόγραμμα της διαχείρισης βιοαποβλήτων με την τοποθέτηση και του καφέ κάδου στο Δήμο μας.
Αλλά και μέσω της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Follow Green, με δράσεις στα σχολεία μας προωθούμε την ανάγκη της ανακύκλωσης, επιβραβεύοντας παράλληλα τους δημότες μας με χρηστικά δώρα.
Τέλος, ένα μήνυμα θέλω να δώσω στους δημότες μου: καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος χαριστική. Να διαλέξουμε με κριτήριο την προσωπική και πολιτική εντιμότητα, το έργο και τις προγραμματικές θέσεις του καθενός. Εδώ μιλάμε για τον Δήμο, δεν μιλάμε για παρεούλες.