Συνέντευξη στην Ηχώ με τον Γιώργο Γιαννούλη

Στην Τοπική Κοινότητα της πόλης, κατέρχεται ως Τοπικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Χρήστου Τσιρογιάννη, ο Γιώργος Γιαννούλης. Γνωστός από την ενεργή παρουσία του στα κοινά, αλλά και στον αθλητισμό, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της οικοδομής, ο Γιώργος Γιαννούλης μιλά στην ΗΧΩ για την υποψηφιότητά του και τις σκέψεις του εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου στον Δήμο Αρταίων.
Μιλώντας για τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον Χρήστο Τσιρογιάννη, ο Γιώργος Γιαννούλης λέει: «Ο Δήμαρχος μας άνοιξε τις πόρτες των Υπουργείων και έφερε εκατομμύρια ευρώ για έργα και υπηρεσίες στον τόπο μας. Παρά τις αστοχίες που μπορεί να υπάρχουν όταν διοικείς έναν μητροπολιτικό Δήμο όπως είναι η Άρτα, με λιγότερους από 200 υπαλλήλους, ο Χρήστος δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος. Είχε θέσεις, άποψη, άκουγε, συμφωνούσε, διαφωνούσε».

Η συνέντευξη

ΕΡΩΤ : Πείτε μας για την υποψηφιότητά σας στην Τοπική Κοινότητα Άρτας.
ΑΠΑΝΤ : Διαθέτω μια τετραετή αυτοδιοικητική εμπειρία ως Τοπικός Σύμβουλος, δύο χρόνια ως Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων, αλλά λόγω της δουλειάς μου τόσα χρόνια στο επιχειρείν ξέρω το πως είναι να διοικείς αλλά και το πως είναι να προσφέρεις.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με συγκεκριμένη πορεία 40 χρόνων στον κλάδο των οικοδομικών υλικών και τώρα τελευταία και στον τουρισμό. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και έχω μια επαγγελματική διαδρομή ευθύνης και προφοράς στον τόπο μου. Όλα αυτά, πιστεύω πως θα εκτιμηθούν από τους συμπολίτες μου.

ΕΡΩΤ: πιστεύετε ότι η επαγγελματική σας επιτυχία είναι λόγος για την πολιτική σας επιτυχία ;
ΑΠΑΝΤ : Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό, θεωρώ ότι ήμουν πάντα ένας πολιτικοποιημένος και εργατικός άνθρωπος και γι’ αυτό χρήσιμος στην κοινωνία.

ΕΡΩΤ : Με την ιδιότητα λοιπόν του πολιτικοποιημένου πολίτη, θέλω να σας ρωτήσω πως βλέπεται τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο μας;
ΑΠΑΝΤ : Επειδή πιστεύω ότι οι πολίτες είναι πολύ πιο έξυπνοι απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι, θα πω κάτι και είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβουν: Για πρώτη φορά στην Άρτα ένα κόμμα που είναι αντιπολίτευση στην χώρα, δεν κατεβάζει δικό του συνδυασμό για τον Δήμο. Ή για να το πω καλύτερα, τον αποσύρει μετά από πιέσεις. Και μιλάμε για την Άρτα, που όλοι ξέρουμε τους σχετικούς συμβολισμούς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτή η επιλογή του να μην κατέβει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Έχει να κάνει με υπόγειες διαπραγματεύσεις που γίνονταν μυστικά τον χειμώνα και τώρα αποκαλύπτονται.
Όμως, όπως λέω πάντα, η πονηράδα δεν είναι καλός σύμβουλος.

ΕΡΩΤ : Πως θα χαρακτηρίζατε την θητεία του κ. Τσιρογιάννη;
ΑΠΑΝΤ : Ο Χρήστος ο Τσιρογιάννης είναι ένας έντιμος, καθαρός και εργατικός άνθρωπος. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, είναι ο Δήμαρχος που ποτέ δεν κρύφτηκε. Ο Δήμαρχος που μας άνοιξε τις πόρτες των Υπουργείων και έφερε εκατομμύρια ευρώ για έργα και υπηρεσίες στον τόπο μας. Παρά τις αστοχίες που μπορεί να υπάρχουν όταν διοικείς έναν μητροπολιτικό Δήμο όπως είναι η Άρτα, με λιγότερους από 200 υπαλλήλους, ο Χρήστος δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος. Είχε θέσεις, άποψη, άκουγε, συμφωνούσε, διαφωνούσε. Αλλά σίγουρα δεν δείλιασε. Γιατί για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, κανείς δεν πιστεύει ότι κάποιος που κρυβόταν στα Δημοτικά Συμβούλια ή συναινούσε χωρίς να έχει άποψη, ξαφνικά θα μάθει να διοικεί. Νομίζετε ότι είναι εύκολο ένας άνθρωπος να πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για παράδειγμα και να πει «δικαιούται η Άρτα αυτό το ποσό και το θέλω»; Δεν γίνονται με δειλία αυτά τα πράγματα. Πρέπει να έχεις προσωπικό εκτόπισμα και ο Δήμαρχος μας το έχει.

ΕΡΩΤ: ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγείτε ως Πρόεδρος
ΑΠΑΝΤ : Θα πρέπει να εντείνουμε την σκληρή δουλειά που γίνεται στο τομέα της καθαριότητας. Είμαι αποφασισμένος η πόλη να λάμπει.