Συνέντευξη του Γιώργου Αλιφτήρα, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Άρτα

Ο λαός πλέον τα έχει δει όλα, τα έχει δοκιμάσει όλα

«Παρά τους ομηρικούς καυγάδες για το ποιος και πώς θα κυβερνήσει, υπάρχει κοινή πλεύση από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν το τι θα κάνει αυτός που θα κυβερνήσει. Αντίστοιχη σύμπλευση υπάρχει και από κόμματα-εφεδρείες του συστήματος, τους χρήσιμους πρόθυμους. Τα κόμματα μίας χρήσης που έχουν ρόλο συγκολλητικής ουσίας σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις…» υποστηρίζει με συνέντευξή του στην ΗΧΩ ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Άρτα, ο Γιώργος Αλιφτήρας.

Ο υποψήφιος με το ΚΚΕ επισημαίνει πως «Ο λαός πλέον τα έχει δει όλα, τα έχει δοκιμάσει όλα. Γιατί έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που φτιάξανε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα κόμματα «μίας χρήσης». Θυμάστε; Το Ποτάμι, το ΛΑ.Ο.Σ., τους ΑΝΕΛ, άλλους, κάθε καρυδιάς καρύδι. Και αν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το απαιτήσουν ξανά, θα το ξανακάνουν. Οπότε οι μεγάλες κουβέντες περισσεύουν. Ας μην εκτίθενται άλλο».

ΕΡ: Συζητιέται πολύ έντονα αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση μέχρι πριν αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
ΑΠΑΝΤ.: Όταν το Κ.Κ.Ε. είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, πριν ακολουθήσει η νέα, ακόμα χειρότερη της Ν.Δ., είναι αλήθεια ότι επικράτησε θλίψη και οργή. Μαράθηκαν τα γαρύφαλλα και τα γιασεμιά που κρατάει ο Α. Τσίπρας. Ο Ραγκούσης συνέκρινε τον πόνο που αισθάνθηκε, όπως τότε που ξεσπίτωσε τα παιδιά του για να κάνει το σπίτι του τουριστική επιχείρηση. Ο Πολάκης κοίταξε την εικόνα του Άρη που έχει πάντα μαζί του όταν ψηφίζει τα νομοσχέδια του Άδωνι για το Ελληνικό και δάκρυσε.
Μα γιατί τόση οδύνη πιά;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο κράτησε σε ισχύ τα δύο μνημόνια που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας κοτσάρισε και ένα τρίτο για να μην συνέλθουμε ποτέ. Σαν να μην έφταναν αυτά, στην ακόμα χειρότερη κυβέρνηση που τους ακολούθησε ψήφισαν και το 50% των νομοσχεδίων της αγκαλίτσα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα σε τι πρέπει να απολογηθούμε; Να μπλεχτούμε στον καβγά τους για το ποιος είναι ποιο ντούρος Νεοδημοκράτης, ο Αντώναρος (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) ή ο Γαϊτάνης (υποψήφιος της Ν.Δ.); Να ζητήσουμε συγνώμη από τον Τράμπ, γιατί δεν προβλέψαμε τη διαβολική καλοσύνη του;

ΕΡ: Βλέπουμε όμως ψηλά την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΖΑ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
ΑΠΑΝΤ.: Την μόνη αντιπαράθεση που βλέπω, είναι ποιος θα καταναλώσει περισσότερους τσιπουρομεζέδες, στο πράγματι φορτωμένο πρόγραμμα που έχουν τα στελέχη τους.
Στην Πάτρα έρεε άφθονο το τσίπουρο για να συμφωνήσουν σε κοινό μέτωπο (Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) για να μην ξαναβγεί ο Πελετίδης του ΚΚΕ.
Στην Καισαριανή, εκεί στην υπόγεια την ταβέρνα, για να μην βγει δήμαρχος ΚΚΕ.
Στη ΓΣΕΕ τα έπιναν στο Καβούρι για να ξαναβγεί πρόεδρος ο εργατοπατέρας και να μοιράσουν τις καρέκλες.
Στον Πύργο στην παρέα τους προστέθηκε και ο χρυσαυγίτης για να τιμήσουν την … Πρωτομαγιά, αφού πρώτα κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο για να αντιμετωπίσουν το ΠΑΜΕ.
Στην Άρτα, πρέπει να είχαν «αναρρωτική» και οι τρείς βουλευτές της Άρτας, από τη μάχη που έδινε ο λαός μας, για την καταδίκη της εργοδοσίας για το θάνατο του συναδέλφου μας Χρήστου Ζορμπά στο «Ήπειρος». Φαίνεται όμως να ήταν καλά στην υγεία τους όταν φωτογραφίζονταν με τα αφεντικά για τα επενδυτικά τους προγράμματα, που έγιναν με τις άοκνες προσπάθειες των βουλευτών.
Έτσι, παρά τους ομηρικούς καυγάδες για το ποιος και πώς θα κυβερνήσει, υπάρχει κοινή πλεύση από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν το τι θα κάνει αυτός που θα κυβερνήσει. Αντίστοιχη σύμπλευση υπάρχει και από κόμματα-εφεδρείες του συστήματος, τους χρήσιμους πρόθυμους. Τα κόμματα μίας χρήσης που έχουν ρόλο συγκολλητικής ουσίας σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις και συνολικά ταυτίζονται στη γενική γραμμή που συμπυκνώνεται στο εξής: Όλα για την καπιταλιστική ανάπτυξη, όλα για τις επενδύσεις, όλα για την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΕΡ: Πολλά τα κόμματα σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά «μόνοι τους και όλοι μας» απαντάτε εσείς. Τι σηματοδοτεί το σύνθημα αυτό;
ΑΠΑΝΤ.: Ο λαός πλέον τα έχει δει όλα, τα έχει δοκιμάσει όλα. Γιατί έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που φτιάξανε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα κόμματα «μίας χρήσης». Θυμάστε; Το Ποτάμι, το ΛΑ.Ο.Σ., τους ΑΝΕΛ, άλλους, κάθε καρυδιάς καρύδι. Και αν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το απαιτήσουν ξανά, θα το ξανακάνουν. Οπότε οι μεγάλες κουβέντες περισσεύουν. Ας μην εκτίθενται άλλο. Κυριακή κοντή γιορτή!
Ξέρει, επίσης, ότι σε κάθε κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί, για να της δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας. Στην πανδημία μας έλεγε ήσυχα, θα τα πούμε μετά, στο έγκλημα στα Τέμπη να σβήσουμε τα φώτα, να ανάψουμε κεριά και να περιμένουμε τις εκλογές. Όλη δε την τετραετία ψήφισε τα μισά και, νομοσχέδια της «επάρατης». Όλα αυτά ο λαός μας τα ξέρει, γι’ αυτό και πολλοί – ειδικά τώρα – απαντούν «κανένας» από τους τρείς.
Αυτό το «κανένας», όμως, θα αποκτήσει δύναμη μόνο αν μετατραπεί σε αποφασιστική, μαζική ψήφο στο ΚΚΕ. Απέναντι στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, δεν αρκεί ούτε η τυφλή αγανάκτηση, ούτε όμως οι ανώδυνες επιλογές για τα λεγόμενα «μικρά κόμματα».

ΕΡ: Όλοι σας κατηγορούν όμως, πως έχετε παρωχημένες θέσεις, χωρίς προτάσεις για τα σημερινά προβλήματα.
ΑΠΑΝΤ.: Είναι έτσι όμως; Τότε τι ήταν, όλες αυτές οι τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή, για την άμεση ανακούφιση του εργαζόμενου λαού και τις απέρριψαν όλοι τους χωρίς συζήτηση;
Μήπως το ΚΚΕ δεν έχει Πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης; Αλήθεια, τι είναι τότε αυτό που ξορκίζουν, συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν όλοι τους σε κάθε ευκαιρία;
Ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος: Αυτοί που φωνάζουν και τσακώνονται μεταξύ τους για ζητήματα που δεν αγγίζουν κανέναν εργαζόμενο, πώς και δεν τσακώνονται καθόλου για ζητήματα που αφορούν πραγματικά τις ζωές μας;
Όπως τον απαράδεκτο νόμο που απαγορεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και παρέχει εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εργασίας να εκδίδει απόφαση με μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ομίλων; Πολύ απλά γιατί αυτός ο νόμος φέρει τα ονόματα του Υπουργού της ΝΔ, Βρούτση, και της Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Αχτσιόγλου. Οι ίδιες αυτές κυβερνήσεις έφεραν νόμους που κατήργησαν την κυριακάτικη αργία, που επιμήκυναν τον εργάσιμο χρόνο.

ΕΡ: Τι σας διαχωρίζει εσάς από τα λεγόμενα μικρά κόμματα, που απ’ ότι φαίνεται έχουν μια πέραση στη νεολαία;
ΑΠΑΝΤ.: Παρουσιάζουν «μικρά» κόμματα για όλα τα γούστα, για να αρπάξουν και πάλι ειδικά την ψήφο των νέων με πλάγιο τρόπο και να οδηγηθεί ξανά στα «μεγάλα». Κόμματα που φτιάχνονται και διαλύονται σε μια νύχτα αφού έχουν παίξει τον ρόλο τους. Έτσι έγινε με κόμματα που τώρα οι περισσότεροι από τους νέους δεν τα ξέρουν ή δεν τα θυμούνται καν; Όπως η Δημοκρατική Αριστερά, η ΔΗΜΑΡ. Όπως το Ποτάμι. Ο Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων. Αλλά και με τα ακροδεξιά μορφώματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., που μετατράπηκε σε φυτώριο στελεχών για τη ΝΔ. Όλα αυτά τα κόμματα, αφού άρπαξαν την ψήφο του λαού και την κατέθεσαν στηρίζοντας αντιλαϊκές κυβερνήσεις, μνημόνια και νομοσχέδια, κατέληξαν να διαλυθούν και να διαχυθούν σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Ακόμη και το πιο πρόσφατο, το ΜέΡΑ25, έχει μείνει μόνο με 6 βουλευτές, αφού οι υπόλοιποι ή ανεξαρτητοποιήθηκαν ή κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και λογικό είναι, αφού αυτά τα κόμματα έχουν ίδια στρατηγική, γι’ αυτό και είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Αλλά και το μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης, μήπως δεν είναι ένα συνονθύλευμα προσωρινά απογοητευμένων Νεοδημοκρατών που είναι έτοιμοι να καταθέσουν την ψήφο τους σε ένα πιο «δεξιό» κυβερνητικό σχήμα; Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος ξέρει από αυτά. Μια χαρά είχε δώσει την ψήφο του, πριν φτιάξει το δικό του μαγαζί, στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑ.Ο.Σ. ως στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, τότε, ενώ στη συνέχεια στήριζε, ως μέλος της ΝΔ στην οποία μετακόμισε, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ το 2012 – 2015.