Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Δήμου Αρταίων

Προγραμματισμός ενόψει Αντιπυρικής περιόδου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα: «Προγραμματισμός ενόψει Αντιπυρικής περιόδου». Στόχος της σύσκεψης, ο καλύτερος συντονισμός και η προετοιμασία για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου 2023.
«Το σημαντικό για την προστασία από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη και ο απαραίτητος συντονισμός», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Κωλέτσος, επιπλέον σημείωσε ότι η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι εξαιρετική και ο Δήμος Αρταίων, με την Πολιτική Προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Θα πρέπει τόσο οι φορείς, όσο και οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων».
«Φέτος στην διάθεση των αρχών θέτουμε και την νέα υδροφόρα που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμο μας. Ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία που έχουμε και την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει και θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες του Δήμου σε συνεργασία με τους Τοπικούς Προέδρους.

Παρόντες στην σύσκεψη:
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ ΠΕ Άρτας Κωνσταντίνος Κίτσιος, ο Διοικητής της Π.Υ Δήμου Αρταίων κ. Θεοχάρης Αντώνης, ο Διοικητής της Π.Υ Φιλιππιάδας , κ. Απόστολος Παπαποστόλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχιλλέας Δερβένης, από το Στρατόπεδο Άρτας ταγματάρχης Τριαντάφυλλος Καραγιώργος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Άρτας κ. Δημήτριος Χελάς, από το Νοσοκομείο Άρτας ο κ. Στάθης Κόκλας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Σταμάτης, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων Γιώργος Τζελέπης, και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Θεόδωρος Τζουβάρας και Αργύρης Βαρέλης, από την ΔΕΥΑΑ Μαίρη Γκουβά, από την ΔΟΑΚ ο κ. Νίκος Τσαλαπάτης και από την ΛΕΦΕΔ ο κ. Σπύρος Τόδουλος και ο Γιώργος Τάγκας.
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου:
Επιπλέον επισημάνθηκε για ακόμη μία χρονιά, ότι άκρως απαραίτητος είναι ο καθαρισμός οικοπέδων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Από την
1η Μαΐου ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος, γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνουν σε ισχύ μια σειρά από απαγορεύσεις, νέα πυροσβεστική διάταξη, με στόχο την πρόληψη και την μείωση πιθανών πυρκαγιών στον Δήμο μας.
-Τι οφείλουν να κάνουν οι ιδιώτες:
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου Αρταίων, και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών, να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των πιο πάνω χώρων, καθώς και απομάκρυνση της βλάστησης, καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Παρακαλούνται όλοι οι Δημότες να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, και να τα διατηρούν καθαρά καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποφυγή επιβολής προστίμων.