Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά, των μελών του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.). Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης, Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ο Αν/χης Αριστείδης Θεοδωρής, Διοικητής του 584 Μ/Π Τάγματος Πεζικού, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Πύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Άρτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά, ο κ. Γεώργιος Τσίπρας Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων, ο κ. Δημήτριος Χελάς, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Άρτας, ο κ. Αριστοτέλης Μπακόλας, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Άρτας, ο κ. Κωνσταντίνος Τζουμάκας, προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας, εκπρόσωποι εθελοντών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων για τις ενέργειες που έγιναν κατά την χειμερινή περίοδο ώστε να μην προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Αναφέρθηκε στις ενέργειες καθαρισμού των ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της ΠΕ Άρτας.

Ο Υποστράτηγος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας των ΕΜΟΔΕ (Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων) που θα διαθέτουν 50 δασοπυροσβέστες στην Ήπειρο καθώς και στην ύπαρξη των εναέριων μέσων που θα σταθμεύουν στο Άκτιο.
Στη συζήτηση, έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και στη συνέχεια ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.
Τέλος, ο κ. Ψαθάς επέστησε την προσοχή, εγρήγορση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν.