Συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη10-02-2021 και ώρα 09:30 συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων για την Άρτα, τα εξής:

-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Γ. Καραϊσκάκη» αναδόχου «Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», μέχρι την 31-03-2021.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση στέγης κοινόχρηστης εγκατάστασης συνάθροισης κοινού ΤΚ Χουλιαράδων», προϋπολογισμού € 39.500,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, παροχής επί της ΕΟ Άρτας-Τρικάλων στην περιοχή Σκαρπάρι.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ξυλείας για αποκατάσταση ζημιών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εξαιτίας των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων (ανεμοστρόβιλων κ.λ.π.) που έπληξαν την Περιφέρεια Ηπείρου».
-Έγκριση του από 26-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-01-2021 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη)», προϋπολογισμού € 71.554,30 με ΦΠΑ.

-Έγκριση του από 28-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-01-2021 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων – Λιμίνης», προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – προστασία του κόμβου προς Αμπέλια της ε.ο. Άρτα – Χανόπουλο – Καμπή», αναδόχου «Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ Κ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. ΙΡΙΣ ΕΡΓΩ Ε.Ε..», μέχρι την 14-05-2021.

-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», αναδόχου «ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 28-05-2021.
-Έγκριση τροποποίησης, ως προς το χρονοδιάγραμμα, της από 21-02-2020 Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας για την υλοποίηση του έργου «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας, τη στατική επάρκεια του μνημείου, την αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
-Έγκριση διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, για τη μίσθωση ακινήτου/ων για την στέγαση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, και των Υπηρεσιών Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας