Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 09-01-2024 το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα και ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό καθώς και στο σπίτι της ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• -32- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• συσκευασία με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA-έκσταση,
• συσκευασία με αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους 2,59 γραμμαρίων,
• συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 12,87 γραμμαρίων,
• -8- ναρκωτικά χάπια,
• -4- ζυγαριές ακριβείας και
• κυνηγητικό όπλο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας στα Ιωάννινα
Ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη και εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις 
Διακριβώθηκε κατόπιν πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων η εγκληματική δράση σπείρας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Από τα στοιχεία της έρευνας ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Ειδικότερα, πρόκειται για 3 ημεδαπούς, οι οποίοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας σημεία εισόδου (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες), έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως ότι απουσιάζουν οι ένοικοι.
Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, διέπραξαν συνολικά 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, η συνολικά αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός διωκόμενος στα Ιωάννινα
Συνελήφθη χθες (09/01/2024) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός διωκόμενος.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαδικασία εισόδου τού ημεδαπού στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:
• ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Πειραιώς για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών» και
• καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς με ποινή κάθειρξης (6) ετών και (3) μηνών, για «σύσταση και συμμορία» και παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.