Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, για ναρκωτικά

Τι ισχύει για τις άδειες οπλοφορίας
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν στις 25-03-2020 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε αποκρύψει σε υπαίθριο σημείο («καβάτζα») μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (2,4) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (4,7) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι αυτός κατείχε και απέκρυπτε δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους (65,2) γραμμαρίων.
Ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.
Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Παραβίαση μέτρων απαγόρευσης
Συνελήφθη, στις 25-03-2020 το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηπείρου, μία ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, η κατηγορούμενη λειτουργούσε, ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.
Η συλληφθείσα με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εξάλλου, συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.155) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: (333) στην Αττική, (124) στη Θεσσαλονίκη, (106) στα Ιόνια Νησιά, (97) στην Κρήτη, (76) στην Πελοπόννησο, (73) στην Κεντρική Μακεδονία, (66) στην Ήπειρο,(65) στη Θεσσαλία,(50) στη Στερεά Ελλάδα,(49) στο Νότιο Αιγαίο, (48) στη Δυτική Ελλάδα,(47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,(15) στο Βόρειο Αιγαίο και (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Για τις άδειες οπλοφορίας
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, θα εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία για τις άδειες οπλοφορίας: Αιτήματα για τη χορήγηση ή ανανέωση αδειών οπλοφορίας (για οποιοδήποτε λόγο) θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή τηλεομοιοτυπίας (φαξ).

Διευκρινίζεται ότι, εφόσον το αίτημα υποβληθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή τηλεομοιοτυπίας (φαξ), ο ενσφράγιστος φάκελος με το ιατρικό πιστοποιητικό περί ψυχικής υγείας, θα αποστέλλεται μόνο μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων. Τα αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης σκοπευτικών αδειών, μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 6-4-2020 χωρίς τη βεβαίωση της σκοπευτικής ομοσπονδίας (ΣΚ.Ο.Ε.) για τους αγώνες που πραγματοποίησαν. Η σχετική βεβαίωση θα υποβληθεί μετά την ως άνω ημερομηνία, εφόσον βεβαίως πραγματοποιηθούν αγώνες.
Ειδικά για τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων (A.K.K.O.) κινείται νομοθετική διαδικασία να παραταθούν για ένα (1) έτος, όσες λήγουν εντός του 2020.
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα απαλλάσσονται από τις δυσμενείς συνέπειες της μη τήρησης της υποχρέωσής τους σχετικά με τις προθεσμίες: της υποβολής του αιτήματος για την ανανέωση της άδειας τρείς (3) μήνες πριν τη λήξη της, (προσοχή το αίτημα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη της άδειας), της υποβολής του αιτήματος για την προσφυγή κατά απορριπτικής απόφασης εντός ενός (1) μήνα από την κοινοποίηση της απόφασης στον ενδιαφερόμενο, της προσκόμισης τις πρώτες πέντε μέρες κάθε 6μήνου για την θεώρηση των αδειών που είναι σε ισχύ.
Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους, (στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Μετέφερε μη νόμιμο αλλοδαπό
Συνελήφθη, στις 24-03-2020 το απόγευμα στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Τερόβου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε από περιοχή της Αττικής με τελικό προορισμό την Κακαβιά Ιωαννίνων, έναν αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το παραπάνω Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατηγορούμενου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.