ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗ

Η συγγραφέας Βίκυ Α. Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Λυγιά Κορινθίας. Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Τα μυστήρια της Γλαύκης» από τις εκδ. Σοκόλη-Κουλεδάκη και το «Ή αυτή ή τίποτα» από τις εκδ. Πολύτροπον. Το μυθιστόρημα «Και τα δικά σου δικά μου» από τις εκδ. Κέδρος είναι το τελευταίο μυθιστόρημα της.

ΕΡ: Για ποιο λόγο γράφετε;
ΑΠ.: Νομίζω πως γράφω γιατί πάντα παρατηρούσα τους ανθρώπους,όπως όλοι φυσικά,αλλά μπορώ να μεταφέρω στους άλλους με αυτές τις παρατηρήσεις τις εμπειρίες με την φαντασία μου από υπαρκτά η μη γεγονότα ό,τι για τους άλλους δεν είναι εύκολο.

ΕΡ: Ποια είναι τα θέματα που γράφετε;

ΑΠ.: Μέσα από τις συμβάσεις της μυθοπλασίας γράφω βιβλία για τον κοινωνικό μικρόκοσμο,όλες τις κοινωνικές τάξεις,την οικογένεια,την φιλία,τον έρωτα τον θάνατο.Ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο.

ΕΡ: Από πού εμπνέεστε;

ΑΠ.: Μπορεί να με εμπνεύσουν κάποιοι χαρακτήρες κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και συνθήκες,κάποιος τόπος,ιδέες, έννοιες η συγκίνηση της ποίησης, ο ηρωισμός των δημοτικών τραγουδιών κ.ά. Αλλά όπως όλοι οι συγγραφείς,και οι δημιουργοί φέρουν τους μηχανισμούς αυτούς με τους οποίους λαμβάνουν έμπνευση ακόμα και από την ταπεινότητα του ασήμαντου έως από το χάος των μητροπόλεων του κόσμου. κάθε τι δηλαδή,που γίνεται έμπνευση,κι αυτό ανατροφοδοτεί την εμπειρία και το βίωμα.

ΕΡ: Ποιο είναι το τελευταίο σας βιβλίο;
ΑΠ.: Το τελευταίο μου βιβλίο είναι το μυθιστόρημα «Και τα δικά σου δικά μου» εκδ.Κέδρος. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της επαρχίας, ακατάλληλη για ανήσυχους χαρακτήρες με φλογερό ταπεραμέντο. Είναι ένας μικρόκοσμος, πρόκειται για οικογένειες, τους λαβωμένους δεσμούς των μελών τους,τον κοινωνικό τους περίγυρο,τους ανθρώπους και τις αντιφάσεις τους. Μας μιλά για την απληστία, την αγάπη με λάθος τρόπο,τις περιπέτειες των αισθήσεων, τις συγκρούσεις που γεννούν τα συμφέροντα και ο ανταγωνισμός. Ο κεντρικός μυθιστορηματικός χαρακτήρας η Μαριγώ, ένα πρόσωπο παρορμητικό ατρόμητο σκληρό ριψοκίνδυνο, γνωρίζει την τέχνη της ζωής, τον δρόμο για την αιωνιότητα. Ζει όπως λαχταρά με απολαύσεις. Είναι αυτή που πιστεύει πως κινεί τα νήματα στις ζωές των άλλων. Χωρίς να βγαίνει αλώβητη από αυτό, μέχρι να την διαψεύσει η μοίρα,η παρακμή και ο χρόνος. Ένα βιβλίο που γεννά προβληματισμούς γύρω από τις σχέσεις των ανθρώπων, συγγενικές, φιλικές, ερωτικές, αυτές που θεωρούνται δεδομένες αλλά δοκιμάζονται σκληρά κάθε μέρα. Από εμάς τους ίδιους, όταν προσπαθούμε να γεφυρώσουμε συγκρούσεις μίση, πάθη,προδοσίες, με την ανθρωπιά, την αγάπη την συγχώρεση και πολλά πολλά δάκρυα.

ΕΡ: Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να το εκδόσετε;
ΑΠ.: Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα για να το γράψω ήταν αρκετές. Χρειάστηκα χρόνο και απομόνωση, συναίσθημα, σκέψη και αφοσίωση στους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, επίσης προσοχή στην πλοκή. Ύστερανα συναντηθώ με τον εκδοτικό οίκο και να με εμπιστευθεί. Ώστε να φύγει από εμένα, έτοιμο για το μακρινό του ταξίδι, που ελπίζω και εύχομαι να είναι ως τις καρδιές των αναγνωστών, και πέρα από αυτές.

ΕΡ: Ποιες είναι οι δραστηριότητες σας πέρα από τη συγγραφή;
ΑΠ.: Οι δραστηριότητες μου επικεντρώνονται πάντα γύρω από την συγγραφή και το διάβασμα, ετοιμάζω ήδη το επόμενο βιβλίο μου. Επίσης την εργασία μου στον τομέα του τουρισμού.