Συνεργασία Γ. Στύλιου με τις αστυνομικές αρχές για την πραγματοποίηση τεστ COVID στους Αστυνομικούς της Άρτας

Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας, Ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλείου και τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Άρτας κ Δημήτριο Αποτόρη, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Ευάγγελο Ντάκουλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Άρτας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, στη συνάντηση συζητήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που αφορούν την διασφάλιση της υγείας των Αστυνομικών, αλλά και την διενέργεια τεστ COVID-19 στους Αστυνομικούς της Άρτας, δεδομένου ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενημέρωση για τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον προληπτικό έλεγχο των εργατών γης, ειδικά αυτών που εργάζονται εποχικά στη συγκομιδή και στα συσκευαστήρια της περιοχής. Σκοπός είναι, βάσει οργανωμένου σχεδίου, να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να συνεχισθεί ομαλά η συγκομιδή.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα των αστυνομικών κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα που έχουν σχέση με το βαθμολόγιο των Αστυνομικών, την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, και το μισθολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου των Αστυνομικών και παρέμβασης του κ. Στύλιου, έγιναν στους αστυνομικούς, τεστ COVID-19 από το κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) του ΕΟΔΥ της Άρτας. Επιπλέον, υπήρξε και η διαβεβαίωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, ότι ο έλεγχος αυτός θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση.

Για το θέμα ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Οι αστυνομικοί μας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιτήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Είναι υποχρέωσή μας, να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αισθάνονται ασφαλείς στη δουλειά τους. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν πάγια αιτήματα του κλάδου. Θα αναλάβω πρωτοβουλία και θα ζητήσω από τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο του εφικτού, να υπάρξει επιβράβευση για τους αστυνομικούς διότι συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μάχη που δίνουμε είναι πολλαπλή, συνεχής και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί».