Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην Ροδαυγή

Το έργο της αποκατάστασης δημοτικής οδού και άλλες εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα εντός του οικισμού της Ροδαυγής, διαπίστωσε από κοντά ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την επίσκεψή του στην Κοινότητα.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επίβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης δημοτικής οδού, από την βόρεια είσοδο προς το κέντρο του χωριού της Ροδαυγής προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ.
« Οι παρεμβάσεις μας στην Ροδαυγή συνεχίζονται. Μετά την επιτυχή γεώτρηση, με την οποία λύσαμε το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κοινότητα, σειρά έχουν έργα οδοποιίας με τα οποία εξασφαλίζουμε την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών. Δήμος και δημότες μαζί μπορούμε να βάλουμε προτεραιότητες και να κάνουμε γόνιμο έργο. ‘Έτσι έγινε και τώρα. Και ευχαριστώ από καρδιάς τους κατοίκους της Ροδαυγής που παραχώρησαν μέρος των οικοπέδων τους για να πραγματοποιηθούν εργασίες προς όφελος ολόκληρης της περιοχής» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Επτά νέα ενεργειακά οχήματα για το Δήμο Αρταίων
Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του 1 εκατ. Ευρώ
Στην αντικατάσταση 7 παλαιών και πολυδάπανων οχημάτων, με έξι νέα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, προχωρά ο Δήμος Αρταίων ύστερα από την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ύψους 985.800 ευρώ.
Τα νέα οχήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στο σύνολο των αναγκών του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος από τους εκπεμπόμενους ρύπους, αλλά και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Ειδικότερα πρόκειται να αντικατασταθούν επτά (7) οχήματα του στόλου με έξι (6) σύγχρονα μοντέλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα:
τριών (3) 16 m3 απορριμματοφόρων.
ενός (1) απορριμματοφόρου 8m3.
ενός (1) υδροφόρου οχήματος.
ενός (1) οχήματος πλύσης κάδων.
«Η ενίσχυση του στόλου σημαίνει ενίσχυση των υπηρεσιών, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα. Ασφαλή οχήματα για τους υπαλλήλους μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο με πολλαπλά οφέλη για την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης ” O Σκουφάς”
Ξεκινούν όλα τα τμήματα
Σε ανακοίνωση του «ΣΚΟΥΦΑ» διαβάζουμε: «Σας ενημερώνουμε ότι ο Μ/Φ Αρτης « ο Σκουφας» αποφάσισε την έναρξη όλων των τμημάτων του . Όλα τα μαθήματα και οι δράσεις της φετινής χρονιάς ξεκινούν με υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες υγείας. Θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο . Καλή και δημιουργική χρονιά»

Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάννης
Αλληλεγγύη στην Καρδίτσα
Από τον Σύλλογο «Μακρυγιάννης» ανακοινώνεται: «Αγαπητοί μας φίλοι, ελάτε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τα καιρικά φαινόμενα… Να συγκεντρώσουμε στο Σύλλογό μας και να στείλουμε στην Καρδίτσα τρόφιμα συσκευασμένα όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λάδι, καφέ, γάλα εβαπορέ…. κουβέρτες, πετσέτες..ότι μπορεί ο καθένας μας. Εμείς θα τα συγκεντρώνουμε καθημερινά στο Σύλλογο από 7 έως 9 το απόγευμα Σας περιμένουμε να ανακουφίσουμε με τη βοήθειά σας τους συνανθρώπους μας καθώς εκτός του κορονοϊού , έρχεται και ο χειμώνας».

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου
«Ο Σύλλογος μας ξεκίνησε από την Παρασκευή 02/10/2020 την λειτουργία των τμημάτων του και κάθε μέρα που περνάει ξεκινάει και άλλο ένα…. σήμερα έχουμε την έναρξη των τμημάτων των Χορευτικών και αύριο ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των τμημάτων του Στίβου και της Χορωδίας. Κάθε λίγες ώρες θα ανεβαίνει στην σελίδα μας αφίσα του τμήματος με τις σχετικές πληροφορίες αλλά θα ερχόμαστε και σε επικοινωνία μαζί σας. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και σας περιμένουμε κοντά μας.
Τα τμήματα μας θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προφυλάξεις για την εξάπλωση του Covid-19».

Άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων στα Γιάννενα
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται ότι για το έτος 2021 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου τωναμπελουργικών εκτάσεων της χώρας.
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτησηαδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ Ψηφιακές υπηρεσίες – Αίτηση αδειών φύτευσης Αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποίαείναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2651 0 87114 της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων.Επίσης η σχετική Υ.Α 866/86629/18-3-2020 (ΦΕΚ 1422Β/15-4-2020) και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου http://www.php.gov.gr/

Υποβολή δικαιολογητικών για εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτεχνών β’ περιόδου 2020. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων (Δομπόλη 30) μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2020).
Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση). Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τηλέφωνο 2651085788 κ. Ευαγγ. Σταύρο.

Εναέρια ρίψη εμβολίων- δολωμάτων κατά της λύσσας
Από σήμερα και έως τις 10 Οκτωβρίου θα γίνεται εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας, με πτήσεις που θα έχουν αφετηρία το αεροδρόμιο Αγρινίου. Επισημαίνεται ότι το εμβόλιο- δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης, έχει σχήμα μικρού κύβου, χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού. Όσοι τυχόν εντοπίσουν τέτοια δολώματα, απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν και γενικά να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών. Αν παρά ταύτα κάποιος έρθει σε επαφή με εμβόλιο- δόλωμα, τότε πρέπει αμέσως να επισκεφθεί γιατρό.