ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί Επίδομα Εορτών και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επεκταθεί και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας το έκτακτο επίδομα εορτών κατέθεσαν πενήντα οκτώ (58) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική Ερώτηση, η εξαίρεση της καταβολής του επιδόματος εορτών στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας είναι αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που εκτός από τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ άλλων, καλούνται να δώσουν τη μάχη για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης.

Πολύ δε περισσότερο, όταν τα μέτρα της Κυβέρνησης συνεπάγονται συνεχείς ελέγχους από αστυνομικούς, κάτι που, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, εγκυμονεί κινδύνους τόσο, φυσικά, για τους ίδιους όσο, όμως, και για τους πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι σύσσωμο το προσωπικό είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Εντούτοις, εγείρεται σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τόσο των διοικητικών όσο και των μάχιμων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλη την επικράτεια, καθώς όπως αναφέρεται δεν λαμβάνονται μέτρα αποτελεσματικής προφύλαξης της υγείας τους και παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την Ερώτησή τους ερωτούν, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση, με ποιο ειδικό προστατευτικό υγειονομικό εξοπλισμό, με ποια ατομικά μέσα προστασίας έχει εφοδιάσει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και πώς σκοπεύει να στηρίξει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους από τη μετάδοση του κορονοϊού.