ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και στα 7 εκλογικά κέντρα του Νομού Άρτας
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των εκλογών για νέο πρόεδρο του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η εκλογή για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεκάδες χιλιάδες αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός, αποφασισμένος.
Με πολύ κόσμο που γράφτηκε για πρώτη φορά στο κόμμα. Και με μια διαδικασία που εξελίχθηκε άψογα, παρά τη μεγάλη αναμονή, εξαιτίας της τεράστιας προσέλευσης.
Τα μέλη των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών εργάστηκαν σκληρά για τις εκλογές.
Αλλά και οι υποψήφιοι και η υποψήφια, έδωσαν έναν αγώνα συλλογικό και ελπιδοφόρο, για την επόμενη μέρα του κόμματος και της χώρας.
Η νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και θα συνεχιστεί έτσι και την επόμενη Κυριακή.
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και στα 7 εκλογικά κέντρα του Νομού Άρτας:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 1418
ΕΓΚΥΡΑ : 1401
ΑΚΥΡΑ : 17
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ : 415
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ : 621
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ : 120
ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ : 168
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ : 77

Νίκος Βαγγέλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» του Χριστόφορου Σιαφάκα/////////
Συμμετέχω στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων, Χριστόφορου Σιαφάκα «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί». Η συμμετοχή μου είναι η προσφορά μου στην πόλη που γεννήθηκα που έζησα, που αγαπώ.
Θεωρώ ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν στην πόλη αλλά και στα όμορφα χωριά του Δήμου μας.
Υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.
Ασχολούμαι με τν τουρισμό στη Σαντορίνη και στον Παχυκάλαμο με τον πρωτογενή τομέα (πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ελιές).
Θα παλέψουμε δυναμικά, όλοι μαζί, για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Είμαι παντρεμένος με την Ελευθερία Χασκή και έχουμε δυο παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Νεφέλη.
Είμαι γιος του Βαγγέλη Βαγγέλη και της Βασιλικής Βαγγέλη

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»
Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στα Ιωάννινα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8.30 μ.μ..
Η διεύθυνση του Εκλογικού Κέντρου είναι: οδός Αβέρωφ 20. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651078278, 2651036736,2651065054.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΏΝ 
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 μ.μ. θα γίνει, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, η παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Π.Ε. Άρτας.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης, Καραϊσκάκη 21 (πεζόδρομος). Τηλ. Επικοινωνίας:6946 970773.

Εκδήλωση – παρουσίασης νέων μελετών για μεγάλα έργα στην Π.Ε. Άρτας
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.15 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκουφά» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία) Άρτας, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ειδική εκδήλωση στην οποία θα γίνει η παρουσίαση μελετών για νέα μεγάλα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Άμεσες πρωτοβουλίες ζητά με παρέμβασή του, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Στο κείμενο προτάσεών του, το ΟΕΕ χαρακτηρίζει πρόκληση την κλιματική αλλαγή για την Ελλάδα, λόγω τουρισμού, αφού φαίνεται να υπάρχει άμεση συνάρτηση των καιρικών συνθηκών με την τουριστική ζήτηση, εξαρτώμενη βέβαια και από άλλους παράγοντες. Τονίζεται ταυτόχρονα ότι η κλιματική αλλαγή είναι πλέον η νέα πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί, τουλάχιστον από τώρα και στο εξής, να την επικαλείται ως άλλοθι για τις όποιες ανεπάρκειες.
Το κόστος της κακοκαιρίας Daniel
Αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel, εκτιμά ότι το άμεσο συνολικό κόστος, αν και δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα με ασφάλεια, αναμένεται να ξεπεράσει αισθητά τα 2 δισ. ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία, τα τελευταία χρόνια, έχει ξοδέψει ποσά άνω των 2 δισ. ευρώ (2020-2022) για την αποκατάσταση των ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι δεν επαρκούν.
Τέσσερα επίπεδα
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, θα πρέπει να επέμβει άμεσα και να παρέχει αρωγή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης, είναι αρμόδια να επιτευχθεί η επαναλειτουργία των βασικών υποδομών (ρεύμα, νερό, οδικό δίκτυο). Τέλος, θα πρέπει να καταπολεμήσει έγκαιρα φαινόμενα αισχροκέρδειας στις πληγείσες περιοχές, όπως έπραξε με το εμφιαλωμένο νερό στη Θεσσαλία, και να παρεμβαίνει άμεσα, ειδικότερα στα είδη πρώτης ανάγκης και στη στέγαση. Αναμφίβολα, η καταστροφική κακοκαιρία ”Daniel” αναμένεται να οδηγήσει σε προσωρινές ελλείψεις και ανατιμήσεις προϊόντων, τόσο εξαιτίας των προβλημάτων στον οδικό άξονα όσο και των επιπτώσεων των πλημμυρών στο θεσσαλικό κάμπο, κυρίως στα λαχανικά, σε κρέατα και γαλακτοκομικά. Η ταχεία απορρόφηση των ανατιμήσεων αποτελεί ένα πρώτο στοίχημα για την Πολιτεία.