Σχολικές Δράσεις Ανακύκλωσης

Βράβευση των σχολείων από τον Δήμο Αρταίων

11 Δημοτικά Σχολεία, 2 Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια έλαβαν μέρος στις δράσεις

Στην πλατεία Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου Αρταίων για τη συμμετοχή τους στις Σχολικές Δράσεις Ανακύκλωσης. Τα βραβεία παρέλαβαν από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κώστα Χαρακλιά, τον Εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ κ. Δημήτρη Παπασωτηρίου, και από τον κ. Χάρη Μάντζιο, εκπρόσωπο της Αειφορικής Ηπείρου, διευθυντές και εκπρόσωποι των σχολείων που πρώτευσαν.

Συμμετείχαν 22 ομάδες μαθητών από 11 Δημοτικά και 2 Νηπιαγωγεία του Δήμου, όπου εξοικειώθηκαν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία, ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων δημιούργησαν βίντεο – animation, με θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο».
Τα πρώτα σχολεία επιβραβεύθηκαν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, αλλά και με δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.
Οι Σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας followgreen ενώ τις δράσεις υποστήριξαν, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και η Αειφορική Ηπείρου.

Ενεργό ρόλο είχαν και οι γονείς/μέλη του Followgreen, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα.
«Σήμερα, τα σχολεία που διακρίθηκαν θα λάβουν ένα χρηστικό δώρο για τις σχολικές τους μονάδες, αλλά και ένα συμβολικό δέντρο για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους. Επιπλέον, μέσα στις επόμενες μέρες όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές για την προσπάθεια τους. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις δράσεις μας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Καλώ όλους τους πολίτες να επισκεφθούν τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης www.followgreen.gr/arta.
Μετά από ένα 1μιση χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας ανέρχονται στα 655 και συνεχώς αυξάνονται».

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν δείξει την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα, αφού 44 από αυτές μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα» ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Χαρακλιάς».
Ο Δήμος Αρταίων φιλοδοξεί πως η παρούσα πρωτοβουλία θα συνεχίσει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να πετύχει το μεγάλο ζητούμενο, την ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα όλων μας.