Σχόλιο της ΚΝΕ για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη παιδεία ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σε σχόλιο του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της ΚΝΕ σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία από το υπουργείο τη Μεγάλη Τετάρτη, σημειώνονται τα εξής:

Είναι προκλητικό και εκδικητικό εν μέσω Πανδημίας και Μεγάλη Τετάρτη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η κ. Κεραμέως όπως ακριβώς έκανε πέρσι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να φέρνουν προς ψήφιση το Νομοσχέδιο για την Παιδεία που επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων, που μετατρέπει ακόμη περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο. Δεν ακούει η κυβέρνηση τα αιτήματα των μαθητών , των εκπαιδευτικών και των γονιών για σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, που με τον αγώνα τους όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αντιπαλέψει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Η κυρία Κεραμέως έχει αποδειχτεί η καλύτερη μαθήτρια του κύριου Γαβρόγλου, όπως και αυτός πέρσι από φόβο για τις αντιδράσεις μας έφερε το νομοσχέδιο Μ.Δευτέρα έτσι και αυτή το φέρνει προκλητικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Η κυβέρνηση να υλοποιήσει βασικά ζητήματα που έχουν προκύψει από την τηλεκπαίδευση ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών.

Συγκεκριμένα:
-Να διασφαλίσει γρήγορο internet σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό(laptop, tablet κτλ)
– Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές προαγωγικές εξετάσεις σε καμία τάξη λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή με βαθμούς τριμήνων/ τετραμήνων
– Να γίνει έκτακτη ενισχυτική διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές που δεν πάνε Φροντιστήρια.
‘Εστω και τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να μην καταθέσει το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!
Η φωνή μας δεν έχει μπει σε καραντίνα!»