ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

Κάλεσμα σε συλλαλητήρια σε Άρτα και Γιάννενα
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη. Οι εργασίες του Συνεδρίου, ενώ είχαν προγραμματιστεί με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας, αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη «ΕΝΕΡΓΑ»(ΠΑΣΚΕ).
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ(ΕΝΕΡΓΑ), επιδίωξε όλο το προηγούμενο διάστημα να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων (…) Δίνουμε τη μάχη να γίνει το συνέδριο, και θα δώσουμε το παρόν στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 7:00μ.μ, στη πλατεία Κιλκίς και στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Νοέμβρη, Στις 6:00μ.μ, στα Γιάννενα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η κυβέρνηση αδικεί και τιμωρεί το λιανικό εμπόριο
Στις τελευταίες ανακοινώσεις των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση Η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης (…) Προκαλεί επίσης οργή και αγανάκτηση στους συναδέλφους για ακόμη μια φορά ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων, δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς. Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις».