Το Επιμελητήριο Άρτας αντιδρά σε κλείσιμο των γραφείων της ΕΤΑΝΑΜ

Με επιστολή στο ΔΣ ζητά την ανάκληση κάθε σκέψης

Μεταφέρουν τις λειτουργίες στην ΠΡΕΒΕΖΑ

Γιάννης Γκολομάζος: απαξιώνετε τους φορείς της περιοχή μας

Βασίλης Ψαθάς: αν ισχύει η Περιφέρεια αποχωρεί από το ΔΣ

Μια ακόμη απαξίωση της Άρτας και των Αρτινών επαγγελματιών και γενικότερα της Τοπικής Κοινωνίας, επιχειρείται από το νέο ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ. Σύμφωνα με επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας προς το νέο ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ, προωθείται η κατάργηση των λειτουργιών του γραφείου της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα!!!
Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να υποβαθμιστεί η Άρτα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες της περιοχής μας, ή είναι μια αστοχία του Πρεβεζάνου Προέδρου της ΕΤΑΝΑΜ που διέλαθε της προσοχής των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου;

Πάντως η συνεχής υποβάθμιση είχε ξεκινήσει με την αποψίλωση της Δ.Ο.Υ. από σημαντικές λειτουργίες της, η μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στη Πρέβεζα και τώρα η κίνηση να κλείσει το γραφείο της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος και το ΔΣ, ενεργώντας άμεσα και υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της περιοχής, θέτουν σοβαρά ερωτήματα προς το ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ, για τους λόγους που επιχειρούν την απαξίωση των ανθρώπων της Άρτας.

Κάθετη διαφωνία
Την πλήρη διαφωνία του εκφράζει σε τυχόν κλείσιμο των γραφείων της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Μόλις έλαβε γνώση της επιστολής του Επιμελητηρίου Άρτας, ο Βασίλης Ψαθάς και μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, δήλωσε πως αν πράγματι το ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ σχεδιάζει να κλείσει τα γραφεία της στην Άρτα, τότε η Περιφέρεια θα αποχωρήσει από την ΕΤΑΝΑΜ!!!

Η επιστολή
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πως μπορεί ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΜ και Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής ως Πρεβεζάνος να επιθυμεί να αναβαθμίσει την Πρέβεζα. Το θέμα είναι τι κάνουν και πως αντιδρούν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ.
Η επιστολή του επιμελητηρίου Άρτας προς την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος, αναφέρει τα εξής:
« Κ. Πρόεδρε κ. Διευθυντή, αγαπητά Μέλη,
εδώ και μερικές μέρες λάβαμε γνώση στο Επιμελητήριο Άρτας, ότι το γραφείο της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ στην Άρτα, μετά την μετατροπή της εταιρείας σε αναπτυξιακό οργανισμό, θα υπολειτουργεί. Αν όντως ισχύει αυτή η απόφαση, θα θέλαμε να μας αναπτύξετε τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε. Θα μας δώσετε το δικαίωμα, ως μέτοχος του αναπτυξιακού οργανισμού να την χαρακτηρίσουμε βεβιασμένη. Και αυτό θα το επιχειρηματολογήσουμε παρακάτω:
Καταρχάς, πώς είναι δυνατόν, ποιος ο λόγος το παράρτημα της Άρτας να υπολειτουργεί; Ο νομός Άρτας με τους εμπλεκόμενους φορείς (Δημοσίου & Ιδιώτες) δεν έχουν ανάγκες; Αντίθετα το γραφείο της Πρέβεζας, θα εξυπηρετεί καλύτερα το επενδυτικό κοινό της Άρτας;

Πώς είναι δυνατόν να απαιτείτε την μετάβαση του προσωπικού του παραρτήματος Άρτας στην Πρέβεζα για υπηρεσιακούς λόγους και ταυτόχρονα να απαιτείται να γίνεται η μετακίνηση αυτή με έξοδα του προσωπικού. Εκτός από την ασφάλεια που τίθεται για το προσωπικό, λόγο της απαιτούμενης μετακίνησης, μιλάμε επίσης και για οικονομική αφαίμαξη του προσωπικού από την στιγμή που θα καλύπτουν της μετακίνησή τους με ιδίους πόρους.
Κι αν ακόμη υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες για τις οποίες ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πρέπει να καλύψει με την παρουσία των υπαλλήλων του γραφείου της Άρτας στην Πρέβεζα, την λέξη τεχνολογία και την μείωση των αποστάσεων δεν την γνωρίζετε;
Είναι επιτακτική ανάγκη το 2021, ειδικά από Αναπτυξιακούς Οργανισμούς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και το διαδίκτυο με σκοπό την εύρυθμη λειτουργίας τους και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι παλαιωμένες πρακτικές οι μετακινήσεις προσωπικού από την στιγμή που η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να γίνει κάλλιστα από το διαδίκτυο.

Τέλος η απόφαση αυτή, της υπολειτουργίας του παραρτήματος Άρτας, σημαίνει για όλους τους φορείς της Άρτας απαξίωση και προς τους ίδιους αλλά και προς το επενδυτικό κοινό.
Για τους παραπάνω λόγους και την αποφυγή οποιασδήποτε βεβιασμένης ενέργειας, το επιμελητήριο Άρτας ζητά:

1. Την κοινοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ
Α.Ε.ΟΤΑ ή όποια άλλη απόφαση έχει παρθεί, σύμφωνα με την οποία το γραφείο
της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα θα υπολειτουργεί.
2. Σε περίπτωση που έχει αποφασιστεί ότι το γραφείο της ΕΤΑΝΑΜ στην Άρτα θα υπολειτουργεί την ανάκληση της απόφασης του ως άνω θέματος, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη η οποία θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον τοπικό πληθυσμό (φορέων, επενδυτών, μελετητών) (πχ. μετάβαση των επενδυτών της Άρτας ειδικά από τα ορεινά, στην Πρέβεζα).
3. Την δια ζώσης επικοινωνία με τα στελέχη του γραφείου σε θέματα τεχνικής φύσεως των επενδύσεων του νομού που χρήζουν άμεσης επίλυσης αλλά και σε προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνικής ένταξης και
καταπολέμησης διακρίσεων (ΤΑΠΤΟΚ)
4. Την πλήρη λειτουργία του γραφείου της Άρτας και την επιπλέον στελέχωση του
εφόσον επιτρέπεται και είναι εφικτό.
Η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή το οποίο πρέπει όλοι μας να εκμεταλλευτούμε για να έχει θετικό πρόσημο. Σας καλώ όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κοιτάξουμε το συμφέρον των τόπων που υπηρετούμε.
Με εκτίμηση»

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας είναι ΥΠΟΨΙΝ Δ.Σ και απευθύνεται στους :
– ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
– ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
– ΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
– ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
– ΜΙΓΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
– BABETΣH POZINA
– ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
– ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
– ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
– ΚΛΟΥΜΠΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
– ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Παράλληλα κοινοποιείται και στους
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΨΑΘΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ