Σύλληψη στο Κομπότι για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση ναρκωτικών

Περισσότερα από (59) κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν στις 02-12-2019 το μεσημέρι στην περιοχή Κομποτίου Άρτας, έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την εμπεριστατωμένη έρευνά τους, χθες το μεσημέρι, εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Κατά την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ- παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του οχήματος, (51) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (59) κιλών και (100) γραμμαρίων.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (59) κιλών & (100) γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένη σε κρύπτες με μία μη εμφανή είσοδο διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος,
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,
• σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες,
• δύο κινητά τηλέφωνα,
• (10) ναρκωτικά χάπια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξαπάτηση εμπόρου
Εν τω μεταξύ εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης εμπόρου οικοδομικών υλικών στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ημεδαπού.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση εξαπάτησης εμπόρου οικοδομικών υλικών στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας εξακριβώθηκε ότι την 12-11-2019 στην Άρτα, ο δράστης με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών εξαπάτησε ημεδαπό, έμπορο οικοδομικών υλικών, από τον οποίο παρέλαβε οικοδομικά υλικά χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να του καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Μετέφερε αλλοδαπούς
Τέλος συνελήφθη στην Ιόνια Οδό ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητο δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος των δύο αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen.
Το όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μη νόμιμων αλλοδαπών, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.