Σύστημα ευφυούς στάθμευσης του Δήμου Ιωαννιτών

1η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επισκεπτών

1η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επισκεπτών του Δήμου για τη λειτουργία του συστήματος ευφυούς στάθμευσης για το Έργο “Promoting Sustainable Travel Plans in Med Cities with Seasonal Demand” με σύντομη ονομασία “Motivate Med”, που υλοποιείται από το Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG MED 2014-2020.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20 Σεπτεμβρίου 18:30– 20:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής»
(«Παλαιά Σφαγεία»).
Ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλεί όλους τους πολίτες και ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν στην 1η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επισκεπτών του Δήμου για τη λειτουργία του συστήματος ευφυούς στάθμευσης για το Έργο “PromotingSustainableTravelPlans in MedCitieswithSeasonalDemand” με σύντομη ονομασία “MotivateMed” (https://motivate.interreg-med.eu/) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG MED 2014-2020.
Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει από το 2016 στο δίκτυο πόλεων MotivateMed” (https://motivate.interreg-med.eu/). Το δίκτυο των πόλεων αποτελείται , με επικεφαλής τον

Δήμο της Αλμάδα στην Πορτογαλία, αποτελείται από τις εξής εταίρους:
•Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) (Ελλάδα) http://www.imet.gr/
•MemExSrl (independent engineering consultancy company) (Ιταλία) http://www.memexitaly.it/
•Δήμος Ρόδου (Ελλάδα) https://www.rhodes.gr
•Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) (Ελλάδα) www.aegean-energy.gr
•Tiemme Spa (Ιταλία) https://www.tiemmespa.it/
•Δήμος Λάρνακας (Κύπρος) http://www.larnaka.org.cy
•Δήμος Ιωαννιτών (Ελλάδα) https://www.ioannina.gr
•Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ» (Ελλάδα) https://www.dafninetwork.gr
•Δημοτικής Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου Δ.Ε.Σ ΡΟΔΑ (Ελλάδα) https://desroda.gr/

Στο πλαίσιο ταυ προγράμματος INTERREG MED 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ), ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε για τον Δήμο Ιωαννιτών διαμορφώνεται σε 165.950,00 € εκ των οποίων το 85% ήτοι: 141.057,5 € αποτελεί την κοινοτική συμμετοχή και το 15% ήτοι 24.892,5 € την εθνική συμμετοχή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου MOTIVATE MED ανέρχεται σε 1.927.608,75 €.
Το MOTIVATE προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που βασίζεται στον συμμετοχικό σχεδιασμό αξιοποιώντας τα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και εφαρμογές πληροφορικής για τη συγκέντρωση δεδομένων. Απώτερος στόχος είναι τα δεδομένα αυτά να συμβάλλουν στον σχεδιασμό πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη και την ικανοποίηση των αναγκών του. Κεντρική φιλοσοφία του έργου MOTIVATEMED είναι οι πολίτες να συμμετέχουν από κοινού με τους αρμόδιους φορείς και να καθιστούν τις πόλεις τους βιώσιμες.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο έργο στοχεύουν στην ανάπτυξη καινοτόμων, πιλοτικών δράσεων που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα. Ταυτόχρονα, καθιστούν τον πολίτη συμμέτοχο στην αξιολόγηση υφιστάμενων πολιτικών και μέτρων και τον βάζουν στο επίκεντρο του σχεδιασμού νέων δράσεων.