Τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Μπανιά στους Μελισσουργούς

Άνθρωποι που πέρασαν και αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕεσωτ και του «ΡΗΓΑ» και σήμερα είτε ιδιωτεύουν, είτε βρίσκονται σε άλλους χώρους, αλλά και αρκετοί από αυτούς που σήμερα βρίσκονται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή, βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στους Μελισσουργούς Άρτας για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιάννη Μπανιά.

Μια εκδήλωση που αποτέλεσε σημείο συνάντησης για ανθρώπους που είχαν χρόνια να βρεθούν και να μιλήσουν, ήταν εκατοντάδες που ταξίδεψαν από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα και άλλα μέρα της Ελλάδας.
Πολλοί οι πολιτικοί, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και Θοδωρής Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι, βρέθηκαν στους Μελισσουργούς.

Παρόντες και οι Δήμαρχοι Κ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος και Β. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές, που μίλησαν για τον άνθρωπο και τον πολιτικό Γιάννη Μπανιά. Ήταν εκεί ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών, Γιώργος Ζάψας, ο περιφ. Σύμβουλος Δημήτρης Τρομπούκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Ι. Μαντάς, η γνωστή για τη συμμετοχή της στο ΚΚΕ εσωτ. γιατρός Βένη Πολύζου, που μίλησε για τον άνθρωπο Γιάννη Μπανιά, ο δικηγόρος Βαγγέλης Σακέλλιος που διετέλεσε γραμματέας του «ΡΗΓΑ» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο την περίοδο που γραμματέας στο ΚΚΕ εσωτ. ήταν Γιάννης Μπανιάς.

Βασικοί συντελεστές να στηθεί η εκδήλωση οι παλιοί «ΡΗΓΑΔΕΣ», ο Γιάννης Καψάλας και ο Μάρκος Μπασιούκας, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης η Μαρία Μπάρκα.

«Η πολιτική κληρονομιά του Γιάννη Μπανιά είτε μέσα από την ΕΠΟΧΗ με την παρουσία των συντρόφων που μεταλαμπαδεύουν αυτές τις απόψεις είτε μέσα από τα δικά του αυθεντικά κείμενα και άρθρα αποτελεί μια πολύ σοβαρή παρακαταθήκη σε μια κατάσταση συγκρουσιακή, ισχυρής πολιτικής αντιπαράθεσης διεθνώς, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για το που θα πάει ο κόσμος και η χώρα μας. Είναι ζήτημα οργανικό, είναι ζήτημα σημερινό και επίκαιρο κι όχι απλά του μέλλοντος, γιατί το μέλλον είναι σήμερα και το μέλλον διαμορφώνεται τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στο κλείσιμο της ομιλίας του, με την εκδήλωση να κλείνει με ένα θερμό χειροκρότημα στη μνήμη του αριστερού πολιτικού και διανοητή, του Γιάννη Μπανιά.