Την Παρασκευή στα Γιάννενα ο Κ. Μητσοτάκης

Την Παρασκευή θα βρεθεί στα Γιάννενα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για την προηγούμενη Δευτέρα επίσκεψής του. η επίσκεψή του δε θα συνδυαστεί με ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Μαβίλη, αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ., μετά τη συνάντησή του με πολίτες στην πλατεία της Φιλιππιάδας, στις 10.30 το πρωί, θα κάνει ένα πέρασμα στα Γιάννενα, με μια μικρής διάρκειας ομιλία στην πλατεία Πάργης, στις 12 το μεσημέρι.

«Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη» στα Γιάννενα
Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής από την Κρήτη, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από οκτώ χρόνια, έχει πλέον δρόμοςστα Γιάννενα με τη δημοτική αρχή να υλοποιεί απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.
«Ήταν υποχρέωση της δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και προσθέτει: «Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μη χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή».

Δήμος Ηγουμενίτσας
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε σας προσκαλούν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στην Ηγουμενίτσα, με συμμετοχή χορευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Παρασκευή 16 Ιουνίου
8:00 μ.μ., Πλατάνια Ηγουμενίτσας
Χοροί Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Δερόπολης, Αιγαίου, Μ. Ασία και Πόντου
Σάββατο 17 Ιουνίου
11:00 π.μ., Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών Θεσπρωτίας
8:00 μ.μ., Πλατάνια Ηγουμενίτσας
Χοροί Ηπείρου, Καστοριάς, Κ. Μακεδονίας, Θράκης, Β. Ηπείρου, Βουλγαρίας, Ιταλίας και Αλβανίας.