Τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά φέρνει στη Βουλή ο Αμυράς

Την ανάγκη κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό υποστηρίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του στη Βουλή. Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δώσει άλλη δυναμική όχι μόνο στον Δήμο Ζίτσας, αλλά και σε ολόκληρο το Βορειοδυτικό Τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.
Ο βουλευτής ζητά τη συμβολή των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και καταθέτει επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχαήλ Πλιάκου. Ταυτόχρονα αποδέχεται την πρόσκληση του Δημάρχου να γίνει κοινωνός ενός έργου που τα οφέλη του θα είναι πολλαπλασιαστικά για ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού έργου:
– Διευκόλυνση στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών
– Σύνδεση της μοναδικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Ήπειρο με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Κακαβιά και την Εγνατία οδό
– Δημιουργία νέων δεδομένων στην επικοινωνία με τη γείτονα Αλβανία
– Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων
– Αύξηση των δυνατοτήτων επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό, καθώς ανοίγονται νέες αγορές.

«Ημέρα του Απόδημου Πετανίτη»
Σήμερα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, θα συναντηθούν οι Πετανίτες για να γιορτάσουν την στην ετήσια «Ημέρα του Απόδημου Πετανίτη».
Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης θα αναφέρεται στον παραδοσιακό γάμο στο Πέτα.
Μέσα από ομιλίες ειδικών μελετητών, μαρτυρίες ανθρώπων που πρόλαβαν τα παλιά έθιμα, παλιές φωτογραφίες, συνεντεύξεις πετανιτών και δρώμενα από το Μορφωτικό Σύλλογο Πέτα, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν στιγμές του παραδοσιακού γάμου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:Βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.. Μπουφέ στο φουαγιέ του θεάτρου
Από το ΔΣ της Αδελφότητας Πέτα

Συνάντηση Δήμαρχου Ιωαννίνων με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ
Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Περιφερειακό Διευθυντή του Οργανισμού συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Δήμου, στο πλαίσιο της εκστρατείας εξωστρέφειας που πραγματοποιεί ο πρώτος.
Οι βασικοί τομείς όπου μπορεί άμεσα να αναπτυχθεί η συνεργασία αυτή είναι η εκπαίδευση προσωπικού του Δήμου από στελέχη του ΟΑΕΔ και η απασχόληση στο Δήμο σπουδαστών των Σχολών του Οργανισμού για την πρακτική τους άσκηση.
Ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες ώστε ο ΟΑΕΔ να παρεμβαίνει με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης, όπως αυτό που ανακοίνωσε για την Ήπειρο.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συνεργασία επισημαίνοντας ότι αυτή θα είναι συνεχής και θα πάρει συγκεκριμένη μορφή το επόμενο διάστημα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Tο «ΣΥΣΤΗΜΑ» μπορεί να προσφέρει μόνο Ελεημοσύνη
Σχετικά με το πρόγραμμα της «Επιχορήγησης της Απασχόλησης», εξέδωσε ανακοίνωση η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με στόμφο βγήκε στα ΜΜΕ ο κ Καχριμάνης να πανηγυρίσει για το Μέγα επίτευγμα της «Επιχορήγησης της Απασχόλησης». Από κοντά και ο Νο2 της δεξιάς πτέρυγας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ριζόπουλος που το θεωρεί δικό του επίτευγμα
Γιατί όμως πανηγυρίζουν οι κύριοι αυτοί;
Για θέσεις απασχόλησης των «500 και εάν ευρώ» που ισοδυναμούν με ένα καθημερινό συσσίτιο?

Για θεσεις απασχολησης πρωσωρινες ,και μετα παλι στα αζητητα?
Μπορεί σήμερα η νεολαία μας με τα χρήματα αυτά και την μισή ζωή –μισή δουλειά να επιβιώσει και να δημιουργήσει οικογένεια;
Μπορούν τα μέτρα αυτά να κρατήσουν την νεολαία μας από την μαζική φυγή στο εξωτερικό;
Ποιον αλήθεια κοροϊδεύουν οι κύριοι αυτοί;
Αυτό είναι που αξίζει στην νεολαία της πατρίδας μας για τους κυρίους αυτούς;
Οι ίδιοι και τα παιδιά τους επιβιώνουν με αυτές τις προϋποθέσεις και αυτούς τους μισθούς;9…)
Απευθύνουμε κάλεσμα στην νεολαία να συσπειρωθεί ενωτικά ,να ζωντανέψει με τον αγώνα της το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα και να απαιτήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ
-μόνιμη σταθερή εργασία
-αξιοπρεπείς αμοιβές
-Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας»

Δήμος Ιωαννιτών: Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός
Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Διαβούλευσης που συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος έργων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020. Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής τονίζοντας ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να την αναβαθμίσει και να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μία φορά τον χρόνο όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η επικοινωνία με τους πολίτες θα είναι τακτική και ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής να καταθέτουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα της πόλης.

Η εκπροσώπηση φορέων και η συμμετοχή πολιτών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και στην πολύωρη συζήτηση που έγινε δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα της πόλης, τον φωτισμό, τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.
Τους βασικούς άξονες του προγράμματος έργων παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος. Σημειώνεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και έγκριση την ερχόμενη Τετάρτη.
Η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος, όπως είπε ο κ. Αρλέτος έγινε με βάση τις αποφάσεις των Συμβουλίων των Κοινοτήτων, τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν με τους Προέδρους και τους Αντιδημάρχους που έχουν την ευθύνη των δημοτικών ενοτήτων, την ιεράρχηση αναγκών και αιτημάτων.
Το πρόγραμμα κατανέμεται σε τρεις βασικές ενότητες: στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν δημοπρατημένα έργα, στα έργα που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης και σε νέα έργα που θα δημοπρατηθούν και θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους εντός του 2020.
Ο προϋπολογισμός των συμβασιοποιημένων έργων ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ, των έργων που βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης στα 6,7 εκατομμύρια και των νέων έργων στα 40 εκατομμύρια.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα
(από 9-12-2019 έως 15-12-2019 )
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 9 έως 15 Δεκεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (09-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Τρίτη (10-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

•Τετάρτη (11-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Πέμπτη (12-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Παρασκευή (13-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (14-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καπράλου
«Συγκρούσεις και πολιτική επικοινωνία – Ανατομία ενός war room»
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Ευρωπαïκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας παρουσιάζουν το βιβλίο του Σπύρου Καπράλου «Συγκρούσεις και πολιτική επικοινωνία – Ανατομία ενός war room»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα “Γεωργίου Καράντζα” της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Χρήστος Σταïκούρας, Υπουργός Οικονομικών,Αν. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Ξυδάκης, Δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Παπαζήσης, Εκδότης, Λίνα Παπαδάκη, Δημοσιογράφος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επικεφαλής του European Communication Institute Μάριος Νόττας