Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Άννα Μπατιστάτου: υπάρχει απόφαση για τη μεταφορά του στα Ιωάννινα-δεν συζητάμε για την Άρτα

Την απόφαση της προηγούμενης Συγκλήτου να μεταφερθεί το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας στα Ιωάννινα καθώς το θέμα έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας προωθεί και η σημερινή Πρυτανική Αρχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “ΒΗΜΑ Τηλεόραση”.
Η κ. Άννα Μπατιστάτου, υπενθύμισε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση της Συγκλήτου να μεταφερθεί το Τμήμα στα Ιωάννινα. Αντ’ αυτού η κ. Μπατιστάτου δήλωσε πως το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει δράσεις για το campus της Πρέβεζας, οι οποίες περιλαμβάνουν summer schools και μεταπτυχιακά courses.

“Τα μέλη της διοίκησης δεν σκέφτονται το πολιτικό κόστος είπε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Εμείς εργαζόμαστε για να κάνουμε καλύτερο το Πανεπιστήμιο. Και αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε ακαδημαϊκό κόστος».
Η κ. Μπατιστάτου δήλωσε πως το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει θα διατηρήσει την παρουσία του στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, ενώ δήλωσε πως δεν συζητούν «για την Άρτα» σε ότι αφορά τα Τμήματα.
«Θα μπορούσαμε να έχουμε summer schools, θα μπορούσαμε να έχουμε εκεί ιδρυμένο ένα ερευνητικό κέντρο το οποίο θα είναι όλο το χρόνο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο το οποίο θα δέσει με την περιοχή. Το ότι θα φύγει ένα Τμήμα από εκεί δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου εκεί. Για την Άρτα δεν το συζητάμε» είπε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Η απόφαση
Στην ερώτηση αν θα φύγει το Τμήμα από την Πρέβεζα η κα Μπατιστάτου είπε: «είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου για τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα. Υπάρχει μια απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου, όπως υπήρχε και απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου πριν από τη δική μας Πρυτανεία για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας να μη λειτουργήσει. Αυτές είναι σαφείς αποφάσεις, οι οποίες είναι αποφάσεις προηγούμενων Συγκλήτων. Μάλιστα για το Τμήμα που βρίσκεται στην Πρέβεζα έχει φτάσει μέχρι το Υπουργείο αυτή η απόφαση της Συγκλήτου από όσο γνωρίζω. Άρα από εκεί και πέρα είναι σε άλλους να πάρουν την απόφαση και όχι σε εμάς… Δεν νομίζω ότι πολλοί φοιτητές τώρα θα πήγαιναν εκεί για να μείνουν μόνιμα για να σπουδάσουν. Είναι πολύ πιο ωραίο να κάνουμε κάποια μεταπτυχιακά courses εκεί, κάποια άλλα Summer schools εκεί» είπε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.