Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ορίζεται υπεύθυνος υλοποίησης της 4ης Κοινής Δράσης

Ευάγγελος Ντάκουλας: Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την ευρύτερη περιοχή 
Με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας, ενημερώνει πως
«το Νοσοκομείο μας επιλέχτηκε μέσω της 6ης Υ.ΠΕ ως αρμόδιας αρχής, να υλοποιήσει την 4η Κοινή Δράση με θέμα «Κοινή Δράση για την αντιμετώπιση διαφορών που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων από τα Κ-Μ στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας, καθώς και της χρήσης δεδομένων υγείας», του 3ου Προγράμματος Δράσης της Ε.Ε. στον τομέα της Υγείας (2014-2020)».

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ( μέσω της 6ης Υ.ΠΕ) είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στη χώρα που ορίζεται υπεύθυνος υλοποίησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης Κοινής Δράσης είναι της τάξης των 2.500.000,00 €, στα πλαίσια του οποίου από την πλευρά της χώρας μας, εντάσσεται και θα υλοποιηθεί η πρόταση του Νοσοκομείου μας. Όπως αναφέρει ο κ. Ντάκουλας, «Η συγκεκριμένη πρόταση για την πιο πάνω Κοινή Δράση αφορά σε πρόταση που έγινε εξ’ ολοκλήρου από το Τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου μας.
Μας τιμά ιδιαίτερα να εκπροσωπούμε την Ελλάδα, στην ΕΕ για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο το θέμα της προστασίας και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων στον τομέα της Υγείας.
Δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα σταθούμε επάξια στο δύσκολο αυτό έργο. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες έγιναν εν μέσω της πανδημίας, σε μια περίοδο όπου συνολικά όλες οι υπηρεσίες μας ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις».

Δήμος Ν. Σκουφά – Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
Ένα έργο ουσίας, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σε ολόκληρη της περιφέρεια της Άρτας, μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Πρόκειται για το έργο βελτίωσης και αντιπλημμυρικής προστασίας της αγροτικής οδοποιίας της τοπικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής, που θωρακίζει την ευρύτερη περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα.
Με αρχικό προϋπολογισμό 2.200.000,00 ευρώ, σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και η σημερινή, ξεκίνησε την υλοποίησή του.
Το συγκεκριμένο έργο, εκτός από την αντιπλημμυρική προστασία, συμπεριλαμβάνει και ασφαλτόστρωση του δρόμου ο οποίος δίνει πρόσβαση στους πολίτες και στα συνορεύοντα αγροτεμάχια.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, δημιουργεί πλέον τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει.

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό σχετικά με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους
Το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου εντοπίστηκαν εννέα (9) φορτηγά στα οποία είχε πραγματοποιηθεί επέμβαση στον ταχογράφο
Επίσης, σε ακόμα ένα φορτηγό διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός χρησιμοποιούσε κάρτες ταχογράφου τρίτων προσώπων Οι αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων συνεχίζουν συστηματικά τους ειδικούς ελέγχους σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για τους ταχογράφους κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, εντοπίστηκαν σε εννέα (9) φορτηγά μηχανισμοί επέμβασης, οι οποίοι έδιναν τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλοιώνει κατά βούληση την ορθή καταγραφή του ταχογράφου αναφορικά με τη δραστηριότητά του, όπως είναι οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Επίσης, σε ακόμα ένα φορτηγό διαπιστώθηκε ότι οδηγός προέβαινε σε χρήση δύο καρτών ταχογράφου άλλων οδηγών, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στη δική του κάρτα ο πραγματικός χρόνος οδήγησης.
Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που οδηγούσαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι στα φορτηγά θα συνεχιστούν με σκοπό τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς οδήγησης.