Το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η κινητικότητα

Η επιμόρφωση στις τεχνικές του θεάτρου με τίτλο « Drama Techniques: Developing Self-Expression, Communication and Social Skills for All Students» είχε ως στόχο οι εκπαιδευτικοί μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, προσομοιώσεις, αφήγηση, σωματικές τεχνικές, παιχνίδια και ομαδικές εργασίες, να γνωρίζουν νέους τρόπους για να ενισχύσουν τη συμμετοχή, τα κίνητρα, την αυτοπεποίθηση, την αυτο-έκφραση και το πνεύμα συνεργασίας στην τάξη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από την Διευθύντρια του Σχολείου, Κουτσούκη Αναστασία, οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς από την Εσθονία, την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, αντάλλαξαν γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές προκειμένου να διαχειριστούν τις συγκρούσεις και να δυναμώσουν τη σχέση δασκάλου-μαθητή μετατρέποντας τους μαθητές σε πρωταγωνιστές της δικής τους μάθησης.
Η επιμόρφωση έγινε στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ του σχολείου με κωδικό 2020-1-EL01-ΚΑ101-077621 και τίτλο «Το σχολείο σου, το σχολείο μου, το σχολείο μας. Ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον».
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
Απώτερος στόχος η δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου, ενός σχολείου πρότυπου ενσωμάτωσης και αποδοχής, ανοικτού στην κοινωνία.