Το Μουσείο «Θεοδ. Παπαγιάννης» εστία πολιτισμού

Σε εστία πολιτισμού και κυψέλη καλλιτεχνικής δημιουργίας όχι μόνο για την περιοχή των Τζουμέρκων αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο έχει μετατραπεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Κάθε χρόνο το επισκέπτονται δεκάδες σχολεία από την ευρύτερη περιοχή και το ετήσιο συμπόσιο γλυπτικής που διοργανώνεται απ’ αυτό με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν χρόνο με το χρόνο την λειτουργία του Μουσείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδ. Παπαγιάννης», έγινε και απολογισμός δράσης για τη χρονιά που μας πέρασε.

Παράλληλα έγινε η κοπή πίτας και γέμισε με κόσμο η αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και Πρόεδρος του Μουσείου Γιάννης Σεντελές, ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και πρ. Πρύτανης Κων/νος Γάτσιος, μέλη του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών όπως οι Παναγιώτης Νούτσος, Μιχάλης Μαρτσέκης, Νίκος Παπακώστας, Κώστας Κρεμμύδας και Ναπολέων Ροντογιάννης, οι φωτογράφοι Κώστας Κομίνης και Μιχάλης Πετράκης και πλήθος μελών και φίλων του Ομίλου.
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαγιάννης τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει το Μουσείο, τόσο για την περιοχή των Τζουμέρκων όσο και την Ήπειρο γενικότερα, κάνοντας λόγο για μία σοβαρή εστία πολιτισμού για όλους και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που με τα σχολεία μαζικά επισκέπτονται το Μουσείο όλο το χρόνο.