Το νέο Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. και η εξελεγκτική επιτροπή της Τοπικής Διοίκησης Άρτας Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που εκλέχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 25ης Μαϊου 2020
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: ΓΟΥΣΙΑΣ Θεόδωρος
Α’ Αντιπρόεδρος: ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Ανδρέας
Β’ Αντιπρόεδρος: ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Ιωάννης
Γ’ Αντιπρόεδρος: ΧΑΛΚΙΑΣ Δημήτριος
Γεν. Γραμματέας: ΡΟΜΟΣΙΟΥ Βασιλική
Αναπλ. Γραμματέας: ΒΑΡΕΛΗ Παρασκευή
Ταμίας: ΚΑΛΛΟΣ Γρηγόριος
Αναπλ. Ταμίας: ΚΑΚΚΟΥ Άννα
Αρχ. Δημοσίων Σχέσεων: ΣΑΚΑΓΙΑΝΝΗ Μαριάνθη
Εξελεγκτική Επιτροπή
Πρόεδρος: ΣΤΑΣΙΝΟΣ Δημήτριος
Μέλος: ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ Μάριος
Μέλος: ΣΕΡΒΕΤΑΣ Νικόλαος

Αντίθετος ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ για τις ανεμογεννήτριες 
Όχι στην κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στο Περιστέρι (όρος Λάκμος) και εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων λέει ο Δήμος Μετσόβου.
Την αντίθεση κατέθεσε σε ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι θα προκληθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός του ότι, ο Δήμος επίσημα δεν έχει καμία ενημέρωση καθώς δεν είναι ο φορέας που αδειοδοτεί τέτοιες εγκαταστάσεις, ο Δήμαρχος υπενθυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που το 2013 προκάλεσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα στην περιοχή.
«Ήδη κινούμαστε ώστε να προβάλλουμε τεκμηριωμένες ενστάσεις κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Φυσικά θα προκαλέσω Δημοτικό Συμβούλιο ώστε με ομόφωνη απόφαση να αποτραπεί η εγκατάσταση στις θέσεις αυτές. Κρίνω ότι η θέση του Δήμου πρέπει να είναι σαφής και αποφασιστική για να αποτραπεί οποιαδήποτε παρέμβαση στα βουνά μας, χωρίς μάλιστα την βούλησή μας. Και ειδικά όταν οι εκτάσεις αυτές είναι δημοτικές», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Τζαφέας.

Βασίλης Γιόγιακας: ενίσχυση de minimis για τους μικρομεσαίους υδατοκαλλιεργητές
Την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ανακοίνωσε ο Βασίλης Γιόγιακας από το βήμα της Βουλής. Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ο βουλευτής Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή για την ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου με κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. «Εύχομαι να έχουμε σύντομα καλά νέα και για την αποζημίωση των παραγωγών αμνοεριφίων», σημείωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας.

Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Πωγωνίου
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Δήμο Πωγωνίου οι εργασίες φροντίδας κοινόχρηστων χώρων και η κοπή χόρτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
Τα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό σε όλα σχεδόν τα χωριά φροντίζοντας έτσι για την καθαριότητα αλλά και την πυρασφάλεια.
Ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβούν σύντομα στον καθαρισμό τους για λόγους πρόληψης πυρκαγιών και προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε αντίθετη περίπτωση, συνεργεία του Δήμου σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα παρεμβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία για την αποψίλωσή τους και ακολούθως οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται με το ανάλογο κόστος και πρόστιμο.

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Π. Λάμπρη
Κυκλοφόρησε η νέα, πέμπτη κατά σειρά, ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Π. Λάμπρη, με τον τίτλο «Ροές» (αυτοέκδοση, Πάτρα 2020). Η συλλογή αυτή, την οποία αφιερώνει «Στη Ροδαυγή, τη μικρή ορεινή πατρίδα της, ευγνωμονούσα», περιλαμβάνει ποιήματα γραμμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2018 έως την ίδια μέρα του 2019, κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και τη διαθέτει δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό. Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να μελετήσει τη συλλογή «Ροές» ή να τη χαρίσει σε φίλους του, μπορεί να το κάνει μέσω της ακόλουθης ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://issuu.com/panagiotalampri/docs/

Σιδηροδρομική Σύνδεση Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη υλοποίησης του έργου της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης «Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας» ψήφισε ομόφωνα και υπέβαλε αίτημα-πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διεκδικώντας το ως άνω έργο να ενταχθεί στη λίστα έργων (pipeline), που θα υλοποιηθούν εντός των διαστημάτων 2020-2023 και 2021-2030, με στόχο τη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το υπόλοιπο Εθνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο.
Πρόκειται για ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας, τόσο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, που λόγω της ύπαρξης του λιμανιού αποτελεί βασικό Διευρωπαϊκό σημείο μεταφοράς, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που εδώ και χρόνια, έναντι των άλλων Περιφερειών, υστερεί στο θέμα αυτό.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», που ως πάγιο αίτημα όλων, θα αποτελέσει κορμό μεταφορών στην Ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώνει τη φωνή του με την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους υπόλοιπους Φορείς της Ηπείρου σε κάθε αγώνα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη του τόπου μας και διεκδικώντας το μέλλον που του αξίζει.