Το πήρε η ΤΕΡΝΑ το… τυρί;

Γεια σας πατριώτες… «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες»; Μήπως «ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος»; Ενδεχομένως «κάτω τα ξερά σας, απ’ τα πουρνάρια μας;» Α, μπα… τίποτα απ’ όλα αυτά.

Ένα πουλάκι (ξένο, ξενιτεμένο…) μου τηλεφώνησε και μου είπε κρυφογελώντας «το πήρε ο βλάχος το τυρί κι η ΤΕΡΝΑ το ΠΟΥΡΝΑΡΙ»!!!

Τι εννοείς; Τον ρώτησα, κάνοντας πως δεν κατάλαβα το υπονοούμενο… «τι δεν καταλαβαίνεις;» μου απάντησε… «μάλλον σας κοροϊδεύουν εκεί πέρα οι ντόπιοι παράγοντες. Η ΤΕΡΝΑ έχει πάρει το ΠΟΥΡΝΑΡΙ για φωτοβολταϊκά. Αυτό έμαθα, αυτό σου λέω», μου είπε. «Άντε γειά, πάω Da Capo, να προλάβω το take away να πάρω αυτοπροσώπως ένα espresso, γιατί ο Άδωνης το έχει άγριο το μάτι… ενώ εσείς οι επαρχιώτες, είστε προνομιούχοι» μου ξαναείπε κι έκλεισε το τηλέφωνο!!!

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μην πιστεύω πως –πράγματι- η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη συμφωνήσει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στο ΠΟΥΡΝΑΡΙ κι εμείς εδώ πέρα, μιλάμε για αξιοποίηση της λίμνης, της παραλίμνιας περιοχής και κουραφέξαλα…

Έχω όμως μια απορία… Καλά, οι 4 Δήμαρχοι, «χωριατάκια» είναι, σιγά που θα τους λογάριαζε η ΔΕΗ να τους ενημερώσει, πως «πούλησε» το ΠΟΥΡΝΑΡΙ στη ΤΕΡΝΑ… ούτε οι 3 βουλευτές της Άρτας, ξέρουν κάτι για το θέμα, εκ των οποίων οι 2 έγιναν και υπουργοί;

Αν ξέρουν «σίγουρα» πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας απαντήσουν… αν ΔΕΝ ξέρουν ας μην βιαστούν… περιμένω να μου στείλουν απ’ τα κεντρικά το συμφωνητικό!!! Οπότε θα δούμε τις ημερομηνίες και θα καταλάβουμε ποιος ήξερε και ποιος δεν ήξερε… ελπίζω να μη δούμε και τίποτα αρτινές υπογραφές…

Οπότε, «τσεκλάω» κάτι περισπούδαστα σχόλια που έγραψα σχετικά με την Άρτα και τους «μύθους» που κουβαλάει και… είπα, γεια χαρά σου στον Αντύπα…

Κι άφησα, ξοπίσω μου μια τρύπα…

Ρεαλιστές!
Βέβαια σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι ρεαλιστές… όπως ας πούμε, μία συζήτηση για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που προκλήθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου…

Η συζήτηση κατέληξε σε μία σειρά προτάσεων και σύμφωνα με αυτές ναι μεν οι δήμαρχοι δεν θέλουν τα αιολικά –υπάρχουν και εξαιρέσεις- αλλά θέλουν περισσότερα αντισταθμιστικά τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία τους.

Το θέμα είναι πως όπως διαβάζω σε σχετικά ρεπορτάζ, ένα καθολικό και ξεκάθαρο όχι αποφεύχθηκε (για τα αιολικά) ενώ στη συνεδρίαση υπήρξαν και φωνές λογικής όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.

«Δεν μπορούμε να λέμε σε όλα όχι» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πωγωνίου.. Ναι μεν στην Ήπειρο υπάρχουν Εθνικά Πάρκα που δεν χωρούν τέτοιες δραστηριότητες, υπάρχουν όμως κι άλλες περιοχές που δεν έχουν αναπτυξιακές προοπτικές και μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη ΑΠΕ.

Σωστός ο Δήμαρχος… καμιά λίμνη υπάρχει στο Πωγώνι; Να στείλουμε κάνα επενδυτή να τοποθετήσει πλωτα φωτοβολταϊκά; Ούτε δρόμους για να χαλάσουν τα βουνά, θέλουν, ούτε τόνους τσιμέντο για να στηθούν…

Στ’ άρματα!
Μια κουφόβραση διαβλέπω στη κοινωνία πατριώτη… Διαβάζω στα ΜουΜουΕ:
-Εστιάτορες και επιχειρηματίες δίνουν στο Μαξίμου «τα κλειδιά της εστίασης» στις 10 Φεβρουαρίου
-Έβρος: Κάτοικοι αποδοκίμασαν τον Μηταράκη για τη δομή στο Φυλάκιο
-Γεωργιάδης για Ικαρία: Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, ανέβηκε πάνω για 10 λεπτά
-Μηταράκης για Ικαρία: Δεν οργανώθηκε κάποια εκδήλωση, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του έπρεπε κάπου να φάνε
-Μπακογιάννη για Ικαρία: Οι υπεύθυνοι της επίσκεψης δεν προστάτευσαν τον πρωθυπουργό

Κι αλλού διαβάζω: Τόσο ο Guardian, όσο και το Politico αλλά και οι New York Times, με δημοσιεύματα τους, σχολιάζουν το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, επικρίνοντας την παραβίαση των μέτρων του lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοένα αυξανόμενη οργή του κόσμου καθώς φέρεται να συμμετείχε σε γεύμα με 40 άτομα…», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του Guardian.

Τι απαντάει ο Βορίδης για Ικαρία; «Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα»!!!

Επισήμανση: να τα πιστεύει αυτά ο Βορίδης; Ή κάνει πλάκα;

Από το άλλο μέρος σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει ερώτηση που ήταν η Αστυνομία της Ικαρίας το Σάββατο… και μάλιστα αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν έκοψαν πρόστιμα στο Στεφανάδη και τους άλλους…

Ρε συντρόφια, τι σας φταίνε οι χωροφυλάκοι; Θέτε να τους ρίξει και καμιά ποινή από πάνω ο Χρυσοχοϊδης;

Σκονάκια!

«Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία.
Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε.
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις» αναφέρει ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Εμ… τώρα με τη ΝΔ, γυρίσαμε πίσω στο ’50! Επικοινωνούν με εφημερίδα… τοίχου!

Χάσαμε!

Ο Ζώης Γαλατάς είναι ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου της περιφερειακής κίνησης «ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο – ΑΡ.Π.Η.». Αντικατέστησε το Νίκο Ζήκο…

Διαβάζω, λοιπόν, απ’ το βιογραφικό του: «Στήριξε τους αγώνες να μη περάσουν στα χέρια ιδιωτών το Ξενία κι η Κεντρική Πλατεία. Να μην εγκατασταθεί το ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου. Να δυναμώσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Να υπάρξει αντίσταση σθεναρή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους εθνικισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ».

Αν κρίνω απ’ το αποτέλεσμα, δηλαδή, το ΞΕΝΙΑ πέρασε στα χέρια ιδιώτη, στη Κεντρική Πλατεία έγινε υπόγειο πάρκιγκ και (μάλλον) το ΚΤΕΛ εγκαταστάθηκε στη Παπανδρέου, θα έλεγα στο νέο περιφερειακό σύμβουλο: «σύντροφε χάσαμε»!!!

ΠΑΣΟΚ σώσε μας!!!

Έριξαν πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση, πούλαγε λαχανικά από τον κήπο της και ακολούθησε το εξής σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Βουλευτή Αρκαδίας και Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:
«Καλημέρα!
Επί ΣΥΡΙΖΑ συνέλαβαν τον καστανά στη Θεσσαλονίκη και τώρα με ΝΔ βάζουν πρόστιμο σε μια γιαγιά!
Μεγάλες οι «διαφορές» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην αντιμετώπιση των αδύναμων !!!!!
Μια μικρή υπενθύμιση για όλους.
#πασοκ»

Ν.Α.Σ.