Το τέλος των Μνημονίων σηματοδοτεί ένα αισιόδοξο μέλλον

του Νίκου Σπύρου

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται, και επισήμως, εκτός του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας. Η χώρα μας, μετά από 12 χρόνια, δεν θα υπόκειται σε τριμηνιαίους ελέγχους από τους θεσμούς όπως συνέβαινε από το 2010 έως και σήμερα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει ότιέχει επαναφέρει τη χώρα σε καθεστώς πλήρους κανονικότητας, ε νισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο διεθνές γίγνεσθαι. Οι δυσβάσταχτοι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι τραπεζικοί έλεγχοι και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας ανήκουν πια στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται με μεθοδικότητα και σύνεση προκειμένου να ανορθώσει την εθνική οικονομία και να στηρίξει τον ελληνικό λαό. Με την εξόφληση των χρεών της χώρας μας στο ΔΝΤ νωρίτερα, μειώνοντας την ανεργία κατά 5% , προσελκύοντας ξένες επενδύσεις ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών, των αγορών και των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία. Ενισχύουμε το διεθνές προφίλ της χώρας, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία μας μετά την πολυετή οικονομική κρίση. Αποπνέουμε ισχυρό κύρος προς τις αγορές, στηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά το σύνολο των πολιτών. Αποδεικνύουμε ότι υλοποιούμε τους εθνικούς μας στόχους και ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη και του τελευταίου μεγάλου στόχου που είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα ώστε να καταστήσουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική και εξωστρεφή. Με το τέλος των Μνημονίων ξεκινά μια νέα εποχή για τη χώρα μας, πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.