Τρίτεκνος ο Βασίλης

Μεγάλη η χαρά για τον Βασίλη Ψαθά και τη σύζυγό του, που προχθές έφεραν στο κόσμο το τρίτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι, που είναι το τρίτο στη σειρά.
«Μια ακόμα, πολύ ευτυχισμένη στιγμή για μένα και τη σύζυγό μου, υποδεχτήκαμε το νέο μέλος της οικογένειάς μας! Ευχαριστούμε τον γιατρό Παναγιώτη Γαλάνη και την Κλινική ΙΟΝΙΑ» έγραψε ο Βασίλης στο facebook.

Τους ευχόμαστε να ζήσει και να ευτυχίσει. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, με τρία αγόρια, ήδη εντάσσεται δικαιωματικά στο κλαμπ των τριτέκνων, αν και δικαιούται να ελπίζει και σε ένα κορίτσι, πράγμα που του το ευχόμαστε.

Σε βάθος χρόνου
Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο, σχετικά με το ΞΕΝΙΑ, δήλωσε προχθές ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας… «Δεν θεωρώ ότι η χρηματοδότηση πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες ανάγκες που θα μπορούσε αυτή να καλύψει για την Άρτα» είπε ο Χρήστος…

Άφησε δε ανοιχτό το ζήτημα λέγοντας «Η δυνατότητα να συζητηθεί ξανά η λειτουργία του «ΞΕΝΙΑ» ως μια μικρή σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, ανοιχτή σε όλους, που θα δέχεται ξένους και ντόπιους επισκέπτες, με πολλαπλά οφέλη συνολικά για την Άρτα, δηλαδή μια λύση βιώσιμη στο χρόνο, πάντα υπάρχει. Δεν αποκλείεται και από την έγγραφη απάντηση της κας Μενδώνη, ούτε μπορεί να αποκλειστεί».

Σωστός ο φίλος μου ο Χρήστος… εδώ όσοι μίλαγαν για ξενοδοχείο, μετά το γύρισαν στα πολιτιστικό, αλλά και άλλοι, που είχαν αποκλείσει το ξενοδοχείο ως προοπτική, σήμερα επιζητούν να δούν να λειτουργεί ξανά η ρεσεψιόν του ΞΕΝΙΑ…

Πάμε στοίχημα…
Λοιπόν…. δεν φτάνει που η Φώφη τραβάει τα πάνδεινα απ’ τους παλιούς «νταβατζήδες» των ΜουΜουΕ, έχει και τους καινούργιους, που μάλλον κάνουν πλάκα…

Κάποιοι, βρήκαν ενδιαφέροντα τα ευρήματα από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της νέας διαδικτυακής εφημερίδας Political, όσον αφορά και στα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη!!!

Δηλαδή, μόλις έσκασε μύτη εφημερίδα και μάλιστα διαδικτυακή, τη πήρε ο πόνος για το ΚΙΝΑΛ; Τέλος πάντων… το ΚΙΝΑΛ, λένε, βρίσκεται ατύπως σε μακρά προεκλογική περίοδο για την εκλογή ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2021… οπότε, σου λέει ο άλλος, για κάτσε να δούμε ποιόν θέλει ο κόσμος!!

Στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Α. Λοβέρδος με 20.6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17.6% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 13.4%! Ανάμεσα όμως στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το προβάδισμα έχει –λέει η δημοσκόπηση- ο Ν. Ανδρουλάκης με 26.7% , ενώ ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 25.3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%!!!

Δηλαδή, η Φώφη, εμφανίζεται Τρίτη!!! Ασφαλώς και όλα αυτά είναι για τον… «ποτιστή», που έλεγε κι ένας παλιόφιλος… τουτέστιν για τα σκουπίδια… διότι, το 2015, που ο Λοβέρδος ήταν νέος, ωραίος και χωρίς το κοτσάκι της NOVARTIS, πήγε άπατος, όταν θέλησε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ… θα κερδίσει τώρα τη Φώφη;

Από την άλλη, ο Ανδρουλάκης, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που σημαίνει πατριώτη, μεταξύ ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος… από πού κι ως πού, λοιπόν, θα πάει καλύτερα το ΚΙΝΑΛ;

Εν πάση περιπτώσει χρόνο έχουμε να ξαναδούμε κι άλλες δημοσκοπήσεις… όμως, αν θέλει κάνας σύντροφος «απ’ τα παλιά», να βάλουμε κάνα στοιχηματάκι, εδώ ήμαστε… εξ άλλου, κέρδισα το 2015 κάποιους υποστηρικτές του Οδυσσέα, αλλά και το 2018, άλλους που ήταν Ανδρουλακη-κοί αλλά και μερικούς Ραγκουση-κούς…

Βάλτε τώρα, που γυρίζει…

Κενό πολιτικής…
Διάβασα πατριώτη και μια άλλη δημοσκόπηση που μέτρησε αν οι ιδέες του φιλελευθερισμού έχουν απήχηση τους στην Ελλάδα… έγινε από το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία και την εταιρεία ΚΑΠΑ Research.

Παρότι μου φαίνεται ότι το σύμπλεγμα είναι μάλλον «γερμανοτραφές», οι αποτυπώσεις σε κάποια ζητήματα, μάλλον προσεγγίζουν τις διαθέσεις των πολιτών…

Οι Έλληνες –λέει- παραμένουν δύσπιστοι και απογοητευμένοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα:
Τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί η πολιτική στην Ελλάδα υπερτερούν κατά πολύ των θετικών: επικρατεί ανασφάλεια (34%) – δυσαρέσκεια (31%) – θυμός/οργή (29%)…

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύσεις, ούτε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας (57%) ούτε στα σημαντικά προβλήματα της οικογένειας (69%)… Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες φαίνεται να προτιμούν έναν τεχνοκράτη (60%) σε μια υπουργική θέση παρά έναν εκλεγμένο πολιτικό (35%).

Επίσης καταγράφεται πως η πόλωση και η λογική του ‘αντί-‘ συνεχίζουν να διαπνέουν το πολιτικό σύστημα και τον κομματικό ανταγωνισμό: Οι εκλογικές βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων θεωρούν ότι το αντίπαλο κόμμα αποτελεί απειλή για τη χώρα: 82% των ψηφοφόρων της ΝΔ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως απειλή για τη χώρα και, αντίστοιχα, 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τη ΝΔ ως απειλή για την Ελλάδα….

Όλο αυτό το δίπολο, μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, μάλλον έχει κουράσει τον κόσμο… Στην πολιτική/εκλογική γεωγραφία της χώρας, φαίνεται να υπάρχει κενό. Εκεί, 48% των ερωτηθέντων (23% σίγουρα + 25% μάλλον ναι) θεωρούν χρήσιμη τη δημιουργία ενός νέου, ανεξάρτητου πολιτικού σχηματισμού που να εκπροσωπεί καλύτερα τον χώρο του φιλελεύθερου κέντρου!!!

Η απήχηση ενός τέτοιου σχηματισμού είναι μεγαλύτερη στους νεότερους σε ηλικία (17-44 ετών), τις γυναίκες, τη μεσαία/ ανώτερη τάξη και τα ανώτερα εισοδήματα. Αλλά και στο 61% όσων δεν εκφράζονται από κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, και ψήφισαν άκυρο/ λευκό ή απείχαν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν συμβεί κάτι άλλο, μπορεί να εμφανισθεί «απ’ το πουθενά» κάνας δεξιός Τσίπρας, που να κάνει τη ΝΔ «τσατσαλάκια», όπως έκανε ο αριστερός Τσίπρας το ΠΑΣΟΚ…

Τηλεκπαίδευση
Η παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…» για την δυσλειτουργία διαρκείας στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, πάει τέλεια στη Κεραμέως…

Διότι, πατριώτες, εδώ πέρα, αυτοί που απ’ τον Μάη μίλαγαν για την τηλεκπαίδευση, ουδέν έπραξαν ώστε να είναι όλα έτοιμα στο επόμενο lockdown… θα μου πείς, μα οι άλλοι, δεν το ήθελαν καθόλου τηλεκπαίδευση και τώρα ανέβηκαν στα κάγκελα… αυτό δεν έχει καμία σημασία… αν πιστεύεις σε κάτι το κάνεις σωστό. Αλλιώς φτιάχνεις… «μακέτος» για να κοροϊδεύεις τον κόσμο.

Περί βίας
Διάβασα όλες αυτές τις ανακοινώσεις για τα επεισόδια που έγιναν στον γιορτασμό του Πολυτεχνείου, με τις μάσκες κι αναρωτιέμαι αν έχουν χάσει το νόημά τους κάποιες λέξεις… ας πούμε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής»…

Αν ήταν αυτό «όργιο», τα προηγούμενα χρόνια, που έπεφτε πραγματικά το ξύλο της αρκούδας τι ήταν; Εδώ πέρα, μέχρι και νεκροί υπήρξαν σε πορείες… όπως το 1980 στη πορεία για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους με την εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου να αφήνει την τελευταία της πνοή καθώς είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς…

Το ίδιο απόγευμα μεταφέρθηκε κλινικά νεκρός στο νοσοκομείο ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής έχοντας πέσει και αυτός θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς… στις 17 Νοεμβρίου 1985 για τα 12 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου σε συμπλοκές αστυνομικών με αναρχικούς σκοτώθηκε ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς, μετά από πυροβολισμό αστυνομικού…

Μιλάμε για άλλες εποχές, όταν στους δρόμους ήταν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που δεν ήταν ντε και καλά, «οργανωμένοι» σε κόμματα… αλλά και οι γιορτασμοί, δεν ήταν τόσο πολύ «καπελωμένοι» από τα κόμματα…

Διότι, ο κόσμος «ξενερώνει» και δεν συμμετέχει… και καταλήγουν οι εορτασμοί σε «κοκορομαχίες» μεταξύ κομμάτων… το πραγματικό Πολυτεχνείο όμως, δεν ήταν καπελωμένο από κανένα κόμμα…

Ρε παιδιά, εκεί κάτω, σα να είναι αμάζευτες οι ελιές!

 

Aπό τον Ν.Α.Σ.