Τραυμάτισαν ζευγάρι με σιδερολοστούς

Δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ζευγαριού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι, στις 29-10-2020 το μεσημέρι σε αγρόκτημα σε χωριό της Άρτας, επιτέθηκαν, μετά από επεισόδιο, σε ζευγάρι ημεδαπών, τραυματίζοντάς τους με σιδερολοστούς.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παρέμειναν νοσηλευόμενοι.

Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη χθες (30-10-2020) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπή, το πρωί της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προσέβαλε την τιμή της.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη οδηγός ταξί στο Καλπάκι Ιωαννίνων για μεταφορά παράτυπων μεταναστών
Συνελήφθη στις 02-11-2020 μετά τα μεσάνυκτα στο 34ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (στο ύψος του Καλπακίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του ανωτέρω ημεδαπού και αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι του χρηματικού ποσού των (350) ευρώ, τέσσερις αλλοδαπούς, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν:
• το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά,
• το χρηματικό ποσό των -925- ευρώ,
• τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Άμεση σύλληψη για κλοπή οχήματος 
Συνελήφθη άμεσα στις 30-10-2020 το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή οχήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας από τα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.
Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο ιδιοκτήτη του, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν για παραβάσεις περί όπλων 
Συνελήφθησαν στις 30-10-2020 το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία δύο ημεδαπών γυναικών ότι ένας εκ των συλληφθέντων, χθες μετά τα μεσάνυχτα, πυροβόλησε με όπλο στοχεύοντας σπίτι στο οποίο διαμένουν σε περιοχή των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε αυτό.

Κατά την αυτοψία του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βολίδα και θραύσμα βολίδας φυσιγγίου πυροβόλου όπλου.
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο παραπάνω κατηγορούμενος, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επαγγελματικό χώρο όπου απασχολείται, ιδιοκτησίας του έτερου κατηγορούμενου, ο οποίος και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ημιαυτόματο πιστόλι κρότου με γεμιστήρα,
• -6- κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
• -3- μαχαίρια διαφόρων τύπων,
• μπαλτάς και
• τσεκούρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Πρέβεζας τρεις ημεδαποί ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο
Κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις περί όπλων. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Επεισόδιο στη Πρέβεζα με πυροβολισμούς
Συνελήφθησαν, στις 31-10-2020 το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για 31χρονο, 33χρονο και 38χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη επιπλέον ακόμη ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, ο 31χρονος και ο 33χρονος μετέβησαν σε επαγγελματικό χώρο του 38χρονου που βρίσκεται σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου συνεπλάκησαν μαζί του, λόγω οικονομικών διαφορών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 38χρονου.

Κατά την αποχώρηση του 31χρονου και του 33χρονου από το σημείο του επεισοδίου και ενώ είχαν επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγητικό όπλο τραυματίζοντάς τους.
Και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου στην συνέχεια ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αναζητήθηκε και συνελήφθη ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του κυνηγητικού όπλου που χρησιμοποίησε ο 38χρονος.
Από το σημείο του επεισοδίου κατασχέθηκαν το όπλο, δύο κάλυκες και οκτώ (8) φυσίγγια.
Ο 38χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.