Τριετή παράταση για το ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου

Τριετή παράταση έλαβε η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Πωγωνίου που εδρεύει στους Κουκλιούς. Η παράταση εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ως η 4η Τροποποίηση της Πράξης «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Πωγωνίου» με Κωδικό ΟΠΣ 5001699 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και δυνατότητα ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Το ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου εξυπηρετεί τριάντα δημότες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες φροντίδας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο, όμορφο και σύγχρονο κτίριο φιλοξενεί ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελώντας, πέρα από χώρο στήριξης των δημοτών, και διέξοδο για το οικογενειακό περιβάλλον που εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα των ηλικιωμένων.

Διαμαρτυρία για το ψαλίδι στη χρηματοδότηση
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ΚΔΑΠ
«Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher των ΚΔΑΠ αποτέλεσε μια οδυνηρή έκπληξη για όλους, καθότι μένουν εκτός φιλοξενίας στα Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης Παιδιών σχεδόν το 50% των παιδιών, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι οικογένειες, όσο και οι δημοτικές δομές» σημειώνεται σε ψήφισμα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
«Τα δημοτικά ΚΔΑΠ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, αφού παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας κλπ σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές.

Εκφράζουμε λοιπόν την αγωνία μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν εξαιρεθεί από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς.
Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε απειλεί την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών, που συμβάλουν καθοριστικά στην οικογενειακή συνοχή.
Ζητάμε
Την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί η φιλοξενία όλων των παιδιών, μέχρι εξαντλήσεως της δυναμικότητας των Δημοτικών ΚΔΑΠ και παράλληλα την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων μέσα από την απαραίτητη βιωσιμότητα των δομών αυτών.
Τέλος, ζητάμε την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των ΚΔΑΠ των Δήμων με προώθηση λύσης παρόμοιας με εκείνη των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι.
Το παρόν να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ».

Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε παρόχους υγείας
e-ΕΦΚΑ: Ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίσπευση της 
Ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στον e-ΕΦΚΑ η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα που απευθύνεται στους παρόχους υγείας με οφειλές από τους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
H πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή μέσω του url: (https://apps.ika.gr/health/) με τη χρήση των κωδικών taxis και οι ενδιαφερόμενοι καταχωρούν στη συνέχεια τον αριθμό λογαριασμού, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), καθώς και τα ποσά με τα στοιχεία των ήδη εκδοθέντων παραστατικών. Για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-E.Φ.Κ.Α. διενεργούν τους νόμιμους ελέγχους και διασταυρώσεις των στοιχείων και αναρτούν στην πλατφόρμα τα τελικά εγκεκριμένα από την υπηρεσία ποσά. Στο τελικό στάδιο οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν με τα ποσά που έχουν αναρτηθεί και δρομολογείται η πληρωμή τους.
Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας θα επισπευσθεί σημαντικά ο χρόνος εκκαθάρισης επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που στερούσε πολύτιμη ρευστότητα από παρόχους και επαγγελματίες του χώρου της υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2017 τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε παρόχους υγείας έφταναν στα 223.081.155 ευρώ και τον Ιούλιο του 2019, μετά από 2,5 χρόνια, είχαν εκκαθαριστεί μόλις 11.536.268 ευρώ και το συνολικό ποσό που κληρονομήσαμε ήταν 211.544.887 ευρώ. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους παρόχους υγείας έχει μειωθεί κατά 109.065.345 ευρώ. Η προσπάθεια για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων κάθε μορφής είναι συνεχής και αποτελεσματική.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Σταυράκι
Εκδήλωση για την 72η επέτειο από την εκτέλεση των συμπολιτών μας το 1948 θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 29 Αυγούστου και ώρα 11:00 στο χώρο του μνημείου στο Σταυράκι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
11.00 Άφιξη επισήμων
11.05 Επιμνημόσυνη δέηση
11.10 Ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ
11.20 Προσκλητήριο νεκρών
11.25 Κατάθεση στεφάνων
11.35 Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος – Λήξη τελετής

Καλογιάννης προς ΤΕΕ Ηπείρου
Να εκφράσει γνώμη επί σοβαρών θεμάτων που παραμένουν στάσιμα
«Το Επιμελητήριό μας είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για να εκφράσει γνώμη επί αυτών των σοβαρών τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων, τα οποία παραμένουν στάσιμα για πολλά έτη και να πιέσει για την υλοποίησή τους. Η δρομολόγησή τους στην σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία για την οποία η σημερινή κυβέρνηση καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου», αναφέρει ο βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης σε δήλωση του απευθυνόμενος στο ΤΕΕ Ηπείρου για να πάρει θέση για σοβαρά θέματα της περιοχής, κάνοντας και ειδική μνεία κάνει στο βόρειο τμήμα του Ε-65, στον οδικό άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς αλλά και στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

«Back to School» με τον δήμο Ιωαννιτών
Το Followgreen δήμου Ιωαννιτών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενισχύει και επιβραβεύει την προσπάθεια γονέων και μαθητών για ανακύκλωση, προσφέροντας δυνατότητα συμμετοχής σε μια κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για αγορές σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών και εκπτώσεις για σχολικά είδη και υπηρεσίες των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεωνκαι όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση με κάθε προσφορά σε σχολικές τσάντες, διάφορα σχολικά είδη, γραφική ύλη (όπως, τετράδια, βιβλία, μολύβια, στυλό κ.α.), καθώς και είδη ένδυσης-υπόδησης (σε καλή κατάσταση εφόσον είναι μεταχειρισμένα), λαμβάνετε κουπόνι επιβράβευσης 150 πόντων.
Επίσης ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, συγκεντρώνει σχολικά είδη, καθώς και είδη ένδυσης-υπόδησης, σε μία προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι δημότες να ανταποκριθούν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και να προσφέρουν ό,τι μπορούν για τους μικρούς μας φίλους που έχουν ανάγκη.

Θεοδωρικάκος για ΚΔΑΠ: «κάθε Δήμος θα πρέπει να εξετάσει τα δικά του δεδομένα»
Kάθε Δήμος θα πρέπει να εξετάσει τα δικά του δεδομένα, είναι η “απάντηση” που έδωσε ο Π.Θεοδωρικάκος σε ερώτηση για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει για δεκάδες χιλιάδες μητέρες σε όλη τη Χώρα με τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήδη εξέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού όπως έχει αναδείξει ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π., δεκάδες χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν τα κριτήρια της Πρόσκλησης και κάθε χρόνο λάμβαναν κανονικά voucher για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συλλόγου των Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, ο Υπουργός αντί να απαντήσει τι θα γίνει με τα Δημοτικά ΚΔΑΠ (αφού η ερώτηση είχε ως αντικείμενο την Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των εργαζομένων στα Δημοτικά ΚΔΑΠ), ο Υπουργός άρχισε να εκθειάζει τα Ιδιωτικά ΚΔΑΠ.
Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης της χρηματοδότησης, ο κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ είπε « κατ’ αρχήν θεωρώ ότι πρέπει να εξεταστεί σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, γιατί οι συνθήκες μεταξύ Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών και ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ, γιατί είναι ένας τομέας στον οποίο έχει αναπτυχθεί σημαντική ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και με πολλή μεγάλη απήχηση πρέπει να σας πω επίσης, είναι πολύ διαφορετική, από Δήμο σε Δήμο αλλάζουν πάρα πολύ τα πράγματα, επομένως κάθε δήμος θα πρέπει να εξετάσει τα δικά του δεδομένα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, ήταν νομίζω σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός που ζήτησε φέτος να συμμετέχει σε αυτό το Πρόγραμμα. »

ΕΙΠΑΝ
«Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων είναι ελλιπές και πρόχειρο, παρότι η κυβέρνηση γνώριζε πως ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ πιθανό».
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η κυβέρνηση έχει σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο. Στο Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο και δεν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία συνδυαστικά μέτρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουν τα σχολεία με το λιγότερο δυνατό κόστος σε ότι αφορά τα κρούσματα και τη διασπορά τους»
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
στον Ρ/Σ «Πρώτο Πρόγραμμα»

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανταποκρινόμενο με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο ρόλο του, έχει διαθέσει μέχρι τώρα 1,149 δις ευρώ για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που αντιστοιχούν σε 1.897.340 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και συνολικά 420,3 εκατ. ευρώ προς τον e- EΦΚΑ για την ασφαλιστική τους κάλυψη»
ΥΠΟΥΡΓΟΣ EΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

«Έχουμε μια μερική οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, διότι αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στην Τουρκία να έρθει και να υποστηρίξει, όταν διεξαχθεί ο όποιος διάλογος, από τη στιγμή που δεν έχουμε ασκήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε συγκεκριμένες περιοχές».
ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» του Τηλεοπτικού Σταθμού Mega.