Τώρα κρινόμαστε όλοι !

Θ. Μαλκίδης
Επειδή οι δήθεν πολιτικοί και οι τάχα πνευματικοί άνθρωποι πούλησαν τη ψυχή τους για θέσεις και καριέρες, δε σημαίνει ότι εμείς θα αφήσουμε τον Ελληνισμό να γυρίσει στο Δράμαλη, στον Ιμπραήμ, στον Νενέκο, στον Μουσταφά Κεμάλ και τον Χίτλερ.
Επειδή αυτοί πουλούν τα Μνημεία μας, τη Μακεδονία και αποδέχονται την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία, επειδή μας κάνουν μαθήματα περί <<Ελληνικότητας και Ορθοδοξίας>> δε σημαίνει ότι εμείς θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η κλοπή, το ψεύδος και την <<αμαρτία που την είπανε αρετή>>.
Όσοι ζωντανοί !

Επιστολή Δημάρχου προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ένταξη του Δήμου Αρταίων στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια από το Πράσινο Ταμείο
Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου, με την οποία ζητά την ένταξη του Καλλικρατικού Δήμου Αρταίων στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια από το Πράσινο Ταμείο στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ, για τους οποίους θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων.
Συγκεκριμένα η εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου θα αποτελέσει πολεοδομικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα καθορίσει την επομένη δεκαπενταετία τη στρατηγική χωρική ανάπτυξη με τον καθορισμό επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.
Οι ψηφιακές πληροφορίες (χάρτες) που θα προκύψουν από το Τ.Χ.Σ. -σε συνδυασμό με τα τρέχοντα σχέδια όπως ΣΒΑΚ & ΣΔΒΕ θα ξεκαθαρίζουν το τοπίο της δόμησης, θα επιφέρουν εδαφική και κοινωνική συνοχή, απλοποίηση και διευκόλυνση των μικτών και μεγάλων επενδύσεων, οικονομική ανάπτυξη, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης και την εξασφάλιση κατοικίας, απασχόλησης και ποιότητα ζωής για όλους του Δημότες του Δήμου Αρταίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κηρύττει την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30 π.μ., σε πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Θα μιλήσουν, κατά σειράν, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η πορεία των ερευνών για τα δάνεια των εταιρειών ΜΜΕ
Μετά από ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει και ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, το Υπουργείου Δικαιοσύνης απαντά δια του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τα δάνεια των εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Οι βουλευτές ζητούσαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών για τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής, που παρέπεμψε το ζήτημα στη Δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ άγγιξαν την περίοδο των “παχιών αγελάδων”, το 1,27 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά ένα μέρος τέθηκαν στο αρχείο και κατά το λοιπό μέρος διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες για τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Kontra.
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε κι η δικογραφία για το Star, καθώς και το μέρος της δικογραφίας για τον ΣΚΑΪ που δεν τέθηκε στο αρχείο.
Οι δικογραφίες για τον Κήρυκα Χανίων και το Ποντίκι έχουν διαβιβασθεί στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου που εποπτεύει την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος, όπου εκκρεμούν μέχρι σήμερα. Προκαταρκτική εξέταση συνεχίζει να διεξάγεται για τις δικογραφίες που αφορούν το Πρώτο Θέμα, την Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας, την Ιδεοδρόμιο Εκδοτική, το Mad TV, το Alter και τον Παρατηρητή Θράκης.
Παράλληλα, στο αρχείο έχουν μπει οι δικογραφίες που αφορούν τον όμιλο ANT1, την Καθημερινή, το Mega, τον Alpha, τις Αττικές Εκδόσεις, τον Real, την Αυγή, την Ναυτεμπορική, την Απογευματινή, τον Ελεύθερο Τύπο, την Free Sunday και την Ελευθερία Εκδοτική.

Αναγνωρίζονται ως ΠΟΠ έξι ελληνικά προϊόντα στην Κίνα
Την προστασία εκατό ευρωπαϊκών προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), μεταξύ αυτών και έξι ελληνικά, περιλαμβάνει η εμπορική συμφωνία που αναμένεται να υπογράψουν Ε.Ε. και Κίνα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Η ειδική συμφωνία προστασίας έναντι απομιμήσεων μεταξύ Κίνας και Βρυξελλών αποδίδει αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομα των προϊόντων που προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το ούζο, η φέτα, τα κρασιά Σάμου, το λάδι Λασιθίου, η Μαστίχα Χίου και οι ελιές Καλαμάτας.
Εναντι απομιμήσεων θα προστατεύονται και εκλεκτά γαλλικά προϊόντα, τα οποία σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές προέλευσης, παραδείγματος χάριν η σαμπάνια και το ροκφόρ. Ως αντάλλαγμα, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συμφωνήσει παράλληλα στην προστασία εκατό κινεζικών προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.
Τα εκατό ευρωπαϊκά προϊόντα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, θα μπορούν να πωλούνται στην Κίνα, μόνον εφόσον έχουν παραχθεί στις οριζόμενες ευρωπαϊκές περιοχές. Οι υπόλοιποι παραγωγοί απομιμήσεων οφείλουν να αναζητήσουν διαφορετικό όνομα για το προϊόν τους.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η εξομοίωση μεγαλύτερη απειλή για το δημόσιο Πανεπιστήμιο
Τη δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών αποφοίτων Κολεγίων και παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, με τις σχολές των δημόσιων πανεπιστημίων χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη απειλή για το δημόσιο Πανεπιστήμιο το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η σχετική δυνατότητα αναφέρεται στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας με το σχέδιο των 22 σημείων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να αντιδρά, προς το παρόν ως το μόνο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, που το έχει πράξει σε αυτή την προοπτική.

Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης η διαδικασία αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή για δύο κυρίαρχους λόγους.
Ο πρώτος είναι, ότι δεν υπάρχει καμία αξιολογική διαδικασία εγγραφής σπουδαστών στα τμήματα των κολεγίων και παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ακόμη και σε αντικείμενα που απαιτούν ένα στοιχειώδες μαθησιακό υπόβαθρο και ο δεύτερος ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού, της δομής και της πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών, όπως αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται στα Τμήματα των δημοσίων Πανεπιστημίων.

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας
Ψήφισμα για αυτόνομη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας
Με ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συνδυασμών που μετέχουν σε αυτό , το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητά τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας , προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και την ανέγερση νέου Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί προς τον Πρωθυπουργό ,το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ, τα κόμματα, και όλους τους τοπικούς φορείς και υπογράφεται από τις παρατάξεις “Δήμος της Καρδιάς μας”, “Δημοτική Συνεργασία”, “Ανάπτυξη Τώρα”, “Δημοτική Ανατροπή” και “Στροφή στο Μέλλον”, αναφέρει ότι:

“1. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή Υγείας η οποία εδώ και περίπου 50 έτη παρέχει υπηρεσίες Υγείας τόσο στο πρωτοβάθμιο, όσο και στο δευτεροβάθμιο επίπεδο. Η Υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού εξαρτώνται καθοριστικά από την ύπαρξη ή όχι της δομής καθώς και από τις υπηρεσίες που παρέχει. Ως εκ τούτου, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο στην πόλη, καταργείται ουσιαστικά η δημόσια Υγεία στο νομό και την ευρύτερη περιοχή.
2. Ένα επιπλέον πρόβλημα που υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του τοπικού νοσοκομείου είναι οι παλαιές φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.
3. Η σημερινή διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ προσπαθεί να οργανώσει κοινές εφημερίες στο Καρδιολογικό και το Αναισθητικό τμήμα του Γ.Ν. Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας, γεγονός που ίσως οδηγήσει στη συλλειτουργία- συγχώνευση τμημάτων του Νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας. Η συλλειτουργία- συγχώνευση αν εφαρμοστεί θα αποδυναμώσει το ήδη αποδυναμωμένο Νοσοκομείο Πρέβεζας από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.
4. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κωφεύει μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, αλλά πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννάν.
Γι αυτό λοιπόν ζητάμε:
• Όχι στη συλλειτουργία κλινικών των δύο νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας.
• Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού , παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
• Ικανοποίηση του υπερώριμου αιτήματος για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με άμεση πρωτοβουλία σε συναντήσεις με τους βουλευτές.

Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. 
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019). Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων – πολιτών.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου ρωτούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Την κάλυψη ελλείψεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου σε προσωπικό ζητούν οι Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι τα υφιστάμενα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε παύση εγκεκριμένων εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα. Σημειώνουν δε ότι τα προβλήματα επιτείνονται λόγω της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και της ολοκλήρωσης του υφιστάμενου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Κατά συνέπεια οι βουλευτές ρωτούν αν θα επισπευθεί η έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αν θα καταρτιστεί προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και αν θα καλυφθούν ανάγκες μέσω προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα.