Υπάρχει και φιλότιμο…

Οι γιατροί της Παθολογικής, στο Νοσοκομείο Άρτας, προκειμένου να ταράξουν τα νερά, αλλά και να ταρακουνήσουν την αντίληψη πως «πάμε καλά», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους… βέβαια, μετά ανακάλεσαν αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε… κανείς δεν θα μπορεί να λέει πάμε καλά…

Διαβάζω πως την πρόθεσή του να υποβάλλει παραίτηση από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Κόνιτσας έκανε γνωστή στη συνεδρίαση του σώματος, το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Ρόμπολος… Αφορμή για την κίνηση αυτή αποτελεί η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής με το κλείσιμο των δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων –Εθνικής και Πειραιώς- μέσα σε πέντε μήνες.

«Μία Κόνιτσα που κράτησε κάποιους νέους σε δουλειές και ειδικότερα στον πρωτογενή και τον δασικό τομέα αντιμετωπίζεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εθνικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι για την στήριξή της. Είναι βαρύ το πλήγμα ως εδώ» σημείωσε και έκανε πως ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος της Πειραιώς θα φτάσει μέχρι την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η κίνησή μου νομίζω ότι θα στείλει ένα μικρό μήνυμα στους υπεύθυνους για την όλη κατάσταση. Είμαι άνθρωπος που πιστεύω στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών. Οι αυτοδιοικητικοί δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία», υπογράμμισε ο Ρόμπολος.

Συμφωνώ απόλυτα… Οι αυτοδιοικητικοί δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία… πρέπει να μπορούν να ταράζουν τις τοπικές κοινωνίες, να μην τις αφήνουν να εφησυχάζουν, ή να απογοητεύονται…το επισημαίνω, διότι, τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ ανθρώπους σπουδαγμένους, με πτυχία, με δουλειές, όντας εκλεγμένοι σε δημοτικά συμβούλια, να ασκούνται συνεχώς σε κυβιστήσεις και σε ασκήσεις οσφυοκαμψίας, προκειμένου να μη χάσουν μια θέση κάπου…

Η ζωή είναι αλλού, πατριώτες… σηκώστε ανάστημα, να δείτε τι γίνεται πάνω απ’ το μπόϊ σας… να δείτε λίγο παραπέρα, από τις συμβατικότητες και τους συμβιβασμούς…

Χαράτσι…
Όλα αυτά που έγραφες για τις πινακίδες, είναι για να εισπράξει ο Δήμος χαράτσια, μου είπε συμπολίτης έμπορος… πως θα ξηλωθούν οι πινακίδες; Και καλοκαιριάτικα με την πανδημία γύρω-γύρω, είναι να πληρώνουμε και να ξηλώνουμε;

Δίκιο μπορεί να έχει ο πατριώτης εμπορευόμενος… τα πράγματα είναι δύσκολα και μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα ακόμα… αλλά, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια αρχή, σε όλη αυτή την απόλυτη αναρχία με τις πινακίδες και τα λοιπά…

Αλλά ας μιλήσουν και τα Σωματεία των εμπόρων με τον Δήμαρχο… μπορεί να βρούν μια μέση λύση…

Τον πήρε, ο… πόνος!
Εκεί που δεν χρωστάγανε καμία καλή κουβέντα στη Φώφη Γεννηματά, όλα τα δημοσιογραφικά «μαντρόσκυλα» των πρώην μεγαλοεφημερίδων των Αθηνών, τώρα σκίζονται ποιος θα την πρωτοσυμβουλεύσει τι να κάνει «από’ δω και πέρα»…

Εκεί που δεν της αφιέρωναν δυό γραμμές με ένα καλό λόγο, τώρα κόπτονται με «ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει»… ποιος ξέρει τι να σιγοβράζει στη κοινωνία και το ανθίζονται…
Ας πούμε, να προσπαθεί να νουθετήσει τη Φώφη Γεννηματά, ένα από τα μαντρόσκυλα του Λαμπράκη, μετά του Ψυχάρη και τώρα του Μαρινάκη, ο (πολύς) Γιώργος Παπαχρήστος, είναι εκτός από εξοργιστικό και εμετικό… ΡΕ μεγάλε, μια χαρά τα πάς γλύφοντας τον Κυριάκο και γρονθοκοπώντας τον Τσίπρα… άσε τη Φώφη, που δίνει το δικό της αγώνα ήσυχη…

Έγραφε προχθές ο Γ. Παπαχρήστος: Στην «άσεμνη» πρόταση (πρόσκληση για μετεκλογική συνεργασία) Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη, η Χαριλάου Τρικούπη περιορίστηκε στα σχόλια (αρνητικά πάντως) ανώνυμου συνεργάτη της κυρίας Γεννηματά.

.» Είναι κάποιου είδους στρατηγική να μην απαντά η ίδια η πρόεδρος, με κοφτές, «στακάτες» – και σταράτες βέβαια – δηλώσεις, ότι δεν την αφορούν την Κεντροαριστερά οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα και ότι το κόμμα της έχει επιλέξει την αυτόνομη πορεία; Το αγνοώ» λέει ο Παπαχρήστος.

Ειλικρινά, πως αντέχει κάτι τέτοιους τύπους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι απορίας άξιον… αλλά αγωνιά κιόλας ο ερίφης: δεν καταλαβαίνω –λέει- γιατί επωνύμως η κυρία Γεννηματά δεν του απάντησε κατά πρόσωπο… ότι δεν νομιμοποιείται να ζητάει βοήθεια από την Κεντροαριστερά, την οποία όταν δεν την πολεμούσε ανελέητα, επιχειρούσε να τη λεηλατήσει αγρίως.

Και ο Παπαχρήστος αποκαλύπτει τους φόβους του: «Ομολογώ ότι βρίσκω πίσω από αυτή τη στάση και μια υστεροβουλία… κάποιος την έχει πείσει (τη Φώφη) ότι θα κληθεί να διαχειριστεί την τρίτη διερευνητική εντολή, και θα τα καταφέρει…»!!!

Να λοιπόν τι φοβάται ο εν λόγω μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΜ… μη και φτάσει η Τρίτη διερευνητική εντολή στη Φώφη… και γίνει καμιά ανάποδη και μείνει απέξω ο Κυριάκος… εμ, πέστο χριστιανέ μου… τι το πάς γύρω-γύρω; Κάντο όπως ο Τσίπρας, αλλά απ’ την ανάποδη: πάρτο όλο δεξιά, για να δεις τι γίνεται στο κέντρο!!!

Τους έτσουξε…
Πως και ξεσηκώθηκαν όλα τα μαντρόσκυλα των συστημικών ΜουΜουΕ και βαράνε τη Φώφη; Μα υπάρχει λόγος συναγωνιστές… το γράφει ο Μιχάλης Μιχαήλ Protagon.gr και είναι αυτό που «έτσουξε» τον Παπαχρήστο και λοιπούς Τσιπρο-διώκτες…

Όπως γράφει ο Μιχαήλ «Όλα ξεκίνησαν από την καταγραφή της MRB ότι προηγείται αισθητά η Φώφη Γεννηματά των Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη προκαλώντας τη διαρροή άλλων δημοσκοπήσεων (To the Point και Opinion) με αντίθετη καταγραφή. Ωστόσο, η ουσιαστική συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο εύρημα της MRB που αφορά στην πολιτική αυτονομία του χώρου και στις συμμαχίες του».

.»Σύμφωνα, λοιπόν, με την MRB σχεδόν τα 2/3 των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ θέλουν την πολιτική αυτονομία του και όχι ντε και καλά σύμπραξη είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το 63,36% τάσσεται υπέρ της αυτόνομης πολιτικής του δράσης του σε αντίθεση με το 15,3% που θέλει συνεργασία με ΝΔ και 16,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά είναι εμφαντική. Όπως γίνεται φανερό η καταγραφή της συγκεκριμένης πρόθεσης επηρεάζει καθοριστικά την εσωκομματική διαμάχη για την ηγεσία».

Είναι αυτό που έλεγα προχθές… ο χώρος του Δημοκρατικού Κέντρου, δικαιούται μια φορά, από το 2010 και μετά να ΜΗΝ σώσει τη χώρα… το έκανε το 2010, το 2012 και το 2015… αρκετά!!!

Αυτόνομη…
Και που καταλήγει ο Μιχαήλ; «Μέχρι τώρα μόνο η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ανοικτά ότι δεσμεύεται για την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ ενώ οι Λοβέρδος και Ανδρουλάκης δεν έχουν έχουν εκφραστεί δημοσίως. Υποστηρικτές τους βεβαίως, με αρθρογραφία και δημόσιες δηλώσεις, σε συνδυασμό με δημοσιεύματα και επικριτικά σχόλια κατά της κ. Γεννηματά από μερίδα των ΜΜΕ, έχουν δημιουργήσει θολές εντυπώσεις ως προς τις προθέσεις των δύο διεκδικητών της ηγεσίας».

Και τίθεται το ερώτημα: υπάρχει διακύβευμα στην εσωκομματική διαμάχη πέραν της ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και της καταστατικής απαίτησης για εκλογή ηγεσίας κάθε τέσσερα χρόνια; «Κατά τη γνώμη μου υπάρχει» λέει ο Μιχαήλ. «Αφορά τον βαθμό υπεράσπισης της ιδεολογικής και πολιτικής αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ. Την κατοχύρωση του ειδικού ρόλου του, να είναι ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις λόγω διπλών εκλογών. Να μπορέσει να συμβάλει στη μετά-Covid ανασύνταξη της χώρας».

Ε, λοιπόν, συναγωνιστές, αυτό δεν αρέσει στα μαντρόσκυλα του συστήματος… και θα μετέλθουν κάθε τρόπου για να απομειώσουν την απήχηση της Φώφης, στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού… θα τα καταφέρουν; Όσο θα σιωπούν τα σοβαρά στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, τόσο θα ακούγονται τα παρατράγουδα των υποστηρικτών του Λοβέρδου… ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Πλατούλες;
Η αστυνομία έδωσε τελικά στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος κρατούσε αιχμάλωτη για σχεδόν δυο μήνες, κακοποιούσε και εξέδιδε τη 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη. Όμως υπάρχουν τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τον προφυλακισμένο 39χρονο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει σε νέες αναφορές.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας (ΚΡΗΤΗ TV), έλεγε με νόημα «… θέσαμε το ερώτημα εάν ο δράστης είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας γιατί έχουμε κάποιες πληροφορίες και είδαμε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Έχουμε πληροφορίες ότι αυτός ο άνθρωπος είχε κάποιες πλάτες μέσα στην αστυνομία. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επί Γεωργίου Παπανδρέου και επανήλθε επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Αυτός ο άνθρωπος από ό,τι μαθαίνουμε πήρε μια μετάθεση ευμενή λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2019. Αυτό το μπουμπούκι».

Δηλαδή, μπορεί κάποιος τόσα χρόνια να είναι αστυνομικός και να ασχολείται με το trafficking, χωρίς να τον πάρουν μυρωδιά τα λαγωνικά των εσωτερικών υποθέσεων; Εντάξει… πολλά λέμε για τους αστυνομικούς, αλλά όχι ότι είναι και… ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ!!!

Ν.Α.Σ.