Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για την ένταξη σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία καθορίζονται τα σχολεία που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη στήριξης των μαθητών/τριών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς την ενίσχυση της ελληνομάθειας και δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο όπου μπορούν να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
– Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
-Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς, Νέας Σελεύκειας, Συβότων
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 13ο, 21ο, 26ο, 27ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Αγίου Ιωάννη, Δημοτικό Αμφιθέας, 1ο Δημοτικό Ελεούσας, Δημοτικό Δελβινακίου, Καλπακίου,Δημοτικό Κατσικά, Δημοτικό Λογγάδων, 1ο Περάματος.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1ο , 2ο και 3ο Φιλιππιάδας, Δημοτικό Καναλίου, Κερασούντος και Μύτικα