Χαιρετισμός Γιώργου Στύλιου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Στύλιος κατά την έναρξη των εργασιών του4ουΠανελλήνιουΣυνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Άρτα.Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τον Ελληνισμό και το μέλλον του, αποτελώντας την δύναμη που συνδέει με ένα αόρατο νήμα όλες τις γενιές διαχρονικά. Αναφέρθηκε στο ιστορικό βάθος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Άρτας και στο χρέος προκειμένου αυτή να αναδειχθεί στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο κ. Βουλευτής αναφέρθηκε στα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού, με τον παγκόσμιο τζίρο να ξεπερνά ετησίως τα 15 δισ. ευρώ. Τόνισε ότι η σωστή οργάνωσή του δεν είναι τόσο απλή και εύκολη όσο ακούγεται. «Δεν αρκούν από μόνα τους τα μνημεία και οι εκκλησίες» είπε χαρακτηριστικά. «Αν θέλουμε να επενδύσουμε στον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό και στην προσέλκυση επισκεπτών, θα πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή συντήρηση και ανάδειξή των μνημείων, την εύκολη πρόσβαση σε αυτά και τη δυνατότητα φιλοξενίας των επισκεπτών».

«Ειδικά η Άρτα», είπε ο κύριος Στύλιος,«παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συναντήσει ναούς και μνημεία διαφορετικών ιστορικών περιόδων αλλά και θρησκειών, τα οποία πλαισιώνονται από την απαράμιλλη ομορφιά των φυσικών τοπίων της». Υπενθύμισε ότι κάποια από αυτά φιλοξενούνται σε προστατευόμενες περιοχές σε δύο Εθνικά πάρκα: Το Εθνικό πάρκο των Υγροτόπων του Αμβρακικού και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.
Καταλήγοντας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι για να πετύχει το εγχείρημα του Θρησκευτικού τουρισμού δε φτάνει ο τόπος να έχει μνημεία, ναούς, ιστορία και πολιτισμό. Χρειάζονται η συμβολή και η οργάνωση από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα. Να περάσουμε από τις μελέτες και τις προθέσεις στο σχεδιασμό και την πρωτοβουλία.«Στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Άρτα, μας έχει δοθεί το βαλάντιο»ανέφερε χαρακτηριστικά. Από εμάς εξαρτάται αν θα το θάψουμε ή θα το αξιοποιήσουμε.