Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ της ΠΕ Άρτας

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας ενημερώνει τα Μέλη του και όλους τους Αναπήρους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ότι με την Δ12α/ΓΠοικ.3109/48/21-1-2021
Διευκρινιστική Εγκύκλιος για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2021 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας,
Καλούνται οι Δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις Πρόνοιας των Δήμων ή τα ΚΕΠ της περιοχής τους για τη χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2021, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω εγκύκλιο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ή το ΚΕΠ της περιοχής τους.-

Για κορονοενισχύσεις πτηνοτρόφων 12 εκ. ευρώ είχαν συμφωνήσει Διεπαγγελματική-ΥπΑΑΤ
Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», κ. Λάζαρος Τσακανίκας.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», κ. Λάζαρος Τσακανίκας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακανίκα, οι αποζημιώσεις θα περιλαμβάνονταν στη δεύτερη φάση πακέτων ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής του ΥπΑΑΤ, η οποία επρόκειτο να τρέξει από τον Ιανουάριο του 2021. Θα αντιστοιχούσαν δε, στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών έναντι μείωσης κατά μια εκτροφή (από τις 6 στις 5 το έτος), λόγω της γνωστής κατάστασης με τον κορονοϊό.
Πλέον, οι πτηνοτρόφοι (όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, π.χ. της επιτραπέζιας ελιάς) ευελπιστούν η νέα ηγεσία του ΥπΑΑΤ να σκύψει στο πρόβλημα και να τρέξει τις διαδικασίες.

Προτάσεις για αποτροπή «ελληνοποιήσεων»
Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα η αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης: «Έχει ψηφιστεί ο νόμος που επιβάλλει τεράστια πρόστιμα σε όσους κάνουν ελληνοποιήσεις, αλλά όλα αυτά θέλουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Βλέπουμε να κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ προϊόντα – ειδικά κίτρινα τυριά- τα οποία έχουν ωραίους τίτλους, αλλά ούτε παράγονται, ούτε έχουν ελληνικό γάλα. Εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα. Αυτό ανάδειξα και στον κ. Πρωθυπουργό και είπα πως εκτός από τα μέτρα που είχε πάρει ο (πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) κ. Βορίδης, πρέπει να υπάρξουν και άλλα.

Του έδειξα (χαρακτηριστικά) το τι γίνεται με το μέλι. Κυκλοφορεί μέλι στην Ελλάδα, το οποίο ο καταναλωτής το νομίζει ελληνικό – άντε βουλγάρικο- και αυτό έχει έρθει από την Κίνα μόνο ως τροφή για τις μέλισσες. Έχουν γίνει πολλά λάθη στη νομοθεσία από το 2016-2017, είτε αυτό λέγεται ελληνικό γιαούρτι, είτε παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, είτε το απλό γάλα που έχουμε στην αγορά. Όλα αυτά για εμένα θέλουν διόρθωση».
Ο Πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Περιφερειάρχη, τις οποίες ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τις εξετάσει διεξοδικά σε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 02/02/2021 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου(Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου
Υποχρεωτική για οικοδομικές άδειες και μεταβιβάσεις ακινήτων
Από 1 Φεβρουαρίου 2020, η καταχώρηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησία θα είναι υποχρεωτική και θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και χωρίς χρέωση. Σκοπός της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας και των αδειών τους, καθώς και η παρακολούθηση και ο έλεγχος των μεταβολών τους κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής τους. Το νέο σύστημα εξασφαλίζει την αποδέσμευση της ταυτότητας του ακινήτου από τον μηχανικό που κάνει την αρχική καταχώρηση. Αποφεύγεται έτσι η ομηρία των ιδιοκτητών που έχει παρατηρηθεί ως σήμερα σε πλήθος διαδικασιών.
Υποχρέωση για εισαγωγή στον θεσμό έχουν:
(α) τα νέα κτίρια και διηρημένες ιδιοκτησίες για τα οποία εκδίδονται νέες οικοδομικές άδειες,
(β) τα παλαιότερα κτίρια κατά τη στιγμή της μεταβίβασής τους.

To ‘Ελληνο -Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας εξάγει διαδικτυακά..
Το Έλληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελληνική εξωστρέφεια προς την ιταλική αγορά δίνει τη δυνατότητα και υποστηρίζει τα Μέλη του προς αναζήτηση συνεργασιών και δικτύωσης στην αγορά της γείτονας χώρας.
Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται και ‘’ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας των Ιταλών agents.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο virtual Φόρουμ των Εμπορικών πρακτόρων της Ιταλίας και δώστε την ευκαιρία στην εταιρεία σας να προσεγγίσει την Ιταλική αγορά.
Στις 18 και στις 19 Φεβρουαρίου 2021 συνομιλήστε με τους ενδιαφερόμενους ιταλούς agents και κλείστε συμφωνίες μαζί τους μέσω της Virtual πλατφόρμας της Forum Agenti . Στόχος μας είναι η προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η εύρεση συνεργασιών στην Ιταλική αγορά. Για κάθε ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει θα εξασφαλιστούν στοχευμένες συναντήσεις με ιταλούς agents , προκειμένου να δρομολογηθούν ευκαιρίες και διαδικασίες συνεργασίας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας ή επιπλέον πληροφορία καθώς και για το κόστος συμμετοχής. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210.7213209 ή μέσω mail στο italia@italia.gr .
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:Η Ιταλία παραμένει με διαφορά ο “νούμερο ένα” προορισμός των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό».