Χρήστος Γκόκας: ανάγκη για παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τον συνάδελφό του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλη Κατρίνη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την ανάγκη για παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων που έληξαν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι με τον Ν. 4790/2021 στο άρθρο 111 θεσμοθετείται παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις, στις οποίες είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, κατά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Η παράταση αυτή θα έχει χρονικό περιθώριο αντίστοιχο με αυτό που ήταν κλειστή η επιχείρηση. Όμως θα πρέπει ο μισθωτής να μην έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στον εκμισθωτή.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι η εν λόγω παράταση αν και είναι προς όφελος των επαγγελματιών, καθώς ακόμα βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με πολλές επιχειρήσεις είτε να παραμένουν ακόμα κλειστές, είτε να λειτουργούν μερικώς, δεν τους διευκολύνει απόλυτα, διότι το χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων ήταν, μόλις, ένας μήνας. Όπως ήταν φυσιολογικό πολλοί δικαιούχοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση, δηλαδή μέχρι τις 30-4-21, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατανοώντας τις καταστροφικές συνέπειες, από την υγειονομική κρίση, που ακόμα βιώνουν οι επαγγελματίες, και ενώ είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν ξανά να ορθοποδήσουν, ρωτούν τον κ. Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των μισθώσεων μετά από ορισμό νέας προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτημάτων, για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι δικαιούχοι το επιθυμούν.